Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: Ευχάριστο απόγευμα με 3άρα!

Η αντίσταση της Λαμίας κράτησε περίπου ένα ημίχρονο. Ο Σαμασέκου με γκολάρα έλυσε πρώτος τον γρίφο και ο Ολυμπιακός έφτασε στο εύκολο 3-0 με τα γκολ επίσης των Μπακαμπού (και δοκάρι) και Μπιέλ. Δοκάρι είχαν οι Τζανδάρης και Χουάνγκ, Κανός. Στο -1 από την ΑΕΚ οι Πειραιώτες.

Έχοντας απέναντί του μία Λαμία που τα… έδωσε όλα και απείλησε ειδικά στην αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ με τρεις διαφορετικούς σκόρερ και έφυγε νικητής με 0-3. Σκόρερ οι Σαμασέκου (το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό), Μπακαμπού και Μπιέλ. Τρία δοκάρια ο Ολυμπιακός με Κανός, Ινμπόμ και Μπακαμπού και ένα δοκάρι η Λαμία με τον Τζανδάρη.

Λαμία – Ολυμπιακός: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Η Λαμία στο ντεμπούτο του Βόκολου στον πάγκο της είχε τέρμα τον Γκαραβέλη, στην άμυνα στόπερ τους Κορνέζο και Τζανετόπουλο κσι τα δύο άκρα της τους Αμπαντά και Βασιλαντωνόπουλο, χαφ τους Τζανδάρη και Στάνκο και την τριάδα των Μαρτίνεθ (δεκάρι), Τσιλούλη και Ρόμανιτς πίσω από τον φορ Βέργο.

Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός είχε τέρμα Πασχαλάκη, άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά με Ροντινέι, Σωκράτη, Μπα και Ραμόν, στο κέντρο Σαμασέκου και Ινμπόμ Χουάνγκ, άκρα επίθεσης με Κανός και Γκάρι Ροντρίγκες και τον Φορτούνη πίσω από τον φορ Μπακαμπού.

Τρία δοκάρια, φάσεις εκατέρωθεν και μία «βολίδα» του Σαμασέκου για το 0-1 στο πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό!

Στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι δεχόμενος πίεση από τη Λαμία, που του έβγαλε φάση με δοκάρι με σουτ του Τζανδάρη μόλις στο 4ο λεπτό. Στη συνέχεια η Λαμία είχε φάση και με τον Ρόμανιτς ενώ ο Ολυμπιακός είχε πολύ νωρίς (στο 7′) την αναγκαστική αλλαγή του Γκάρι Ροντρίγκες με τον Μπιέλ καθώς ο έμπειρος εξτρέμ βγήκε με τραυματισμό.

Στο 22′ ήταν σχεδόν απίστευτο το πως δεν σκόραρε ο Ολυμπιακός σε μία… τετραπλή του ευκαιρία. Ο Ινμπόμ Χουάνγκ έκανε πάσα στον Μπακαμπού, εκείνος έδωσε στον Φορτούνη ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά πάνω στη γραμμή ο Κορνέζος έσωσε στη Λαμία και μετά ο Μπιέλ έκανε σουτ που αποκρούστηκε για να ακολουθήσουν οι προσπάθειες των Μπακαμπού – που έκοψε πάλι ο Κορνέζος – και Κανός με κεφαλιά που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης!

Στο 35′ ο Ολυμπιακός είδε τη σουτάρα του Ινμπόμ Χουάνγκ να πηγαίνει στο δοκάρι της Λαμίας. Η Λαμία ακολούθως έγινε ξανά απειλητική με Ρόμανιτς, Τσιλούλη και Βέργο για να έρθει μετά ο Κανός να έχει δοκάρι στο 43′ μετά από σουτ του!

Στο 44′ ο Σαμασέκου βρήκε δίχτυα με τρομερό σουτ για το 0-1. Ο Ραμόν κουβάλησε τη μπάλα με επιμονή και μαχητικότητα και αυτή έφτασε στον Αφρικανό που έκανε σουτάρα για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Πειραιωτών. Το α’ μέρος πάντως γενικότερα ήταν φοβερό από πλευράς φάσεων και από τις 2 πλευρές και φυσικά με τρία δοκάρια.

Γκολ ο Μπακαμπού για το 0-2 που μετά είχε δοκάρι και σκόρερ και ο Μπιέλ

Στο 2ο μέρος στο πρώτο διάστημά του φάσεις ουσίας δεν υπήρξαν. Από το 50′ και μετά όμως ο Μπακαμπού αν και βρέθηκε απέναντι από τον Γκαραβέλη κόπηκε πριν καν σουτάρει καθώς έκανε το λάθος να μην λειτουργήσει με τη… μία. Στο 60ο λεπτό όμως ο Μπακαμπού δεν λάθεψε και σκόραρε με ωραίο τελείωμα για το 0-2 μετά από κάθετη του Κανός. Ήταν το 11ο γκολ του Μπακαμπού με τον Ολυμπιακό.

Λίγο μετά το 70′ ο Κορνέζος είχε μία κεφαλιά που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και στο 78′ ο Μπακαμπού είχε δοκάρι μετά από προσπάθειά του. Το τρίτο δοκάρι του Ολυμπιακού στο ματς.

Στο 86′ ο Ολυμπιακός βρήκε και 3ο γκολ. Ο Αραμπί ντρίμπλαρε εξαιρετικά πάνω στον Κορνέζο και έβγαλε για τον Μπιέλ που έκανε από κοντά το τελικό 0-3.

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Αμπαντά, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Στάνκο (64′ Σλίβκα), Τζανδάρης (80′ Μανούσος), Ρόμανιτς (64’Νούνιες), Τσιλούλης (74′ Καραμάνος), Μαρτίνεθ (64′ Ντε Βινσέντι) και Βέργος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ραμόν, Φορτούνης (65′ Βαλμπουενά), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (64′ λ.τρ. Ντόι), Ροντινέι, Μπα, Ινμπόμ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Κανός (80′ Μασούρας), Γκάρι Ροντρίγκες (7′ λ.τρ. Μπιέλ) και Μπακαμπού (80′ Αραμπί).

Πηγή:gazzetta.gr