ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Μάχη «Δικεφάλων» στην Τούμπα

Το μεγάλο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής είναι αυτό μεταξύ των δύο «Δικεφάλων» στην Τούμπα, με την ΑΕΚ να θέλει να μειώσει ξανά στον πόντο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να στοχεύει στη νίκη για να μην αυξηθεί κι άλλο η διαφορά του από την κορυφή.

Το κυριακάτικο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Super League κλείνει στην Τούμπα στις 20:30 με τη ματσάρα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο ισοπαλίες απέναντι σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης και θέλει μόνο τη νίκη προκειμένου να μην δει την απόσταση από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να αυξάνεται κι άλλο, καθώς αυτή τη στιγμή ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι 10 πόντους πίσω από τους πράσινους.

Από την άλλη η ΑΕΚ που μετράει ένα σερί εννιά νικών σε πρωτάθλημα και Novibet Κύπελλο θέλει να πλησιάσει ξανά στον ένα βαθμό από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει πάντα και το ματς λιγότερο με τον Ατρόμητο, με την Ένωση να έχει ασκήσει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Στον ΠΑΟΚ δεν είχαν κάποιο απρόοπτο στην τελευταία προπόνηση, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ανακοινώνει αποστολή χωρίς εκπλήξεις. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βιεϊρίνια, Κουαλιάτα, Λύρατζη και Ελ Καντουρί που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση και στον Κούρτιτς που συνέχισε το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί στο γυμναστήριο. Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κάργας, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Ντόουγκλας, Φιλίπε Σοάρες, Κωνσταντέλιας, Α.Ζίβκοβιτς, Τάισον, Ρικάρντο, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Μπράντον.

Ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα των Φερνάντες και Μοχαμάντι, ενώ σε αυτά προστέθηκε και ο Γαλανόπουλος που ένιωσε μια αδιαθεσία και δεν προπονήθηκε το Σάββατο. Αντίθετα ο Αραούχο μπήκε κανονικά στην αποστολή και είναι διαθέσιμος στα πλάνα του Αργεντινού κόουτς. Ο «Τσίνο» είχε δεχθεί ένα χτύπημα στην προπόνηση της Τετάρτης, προφυλάχθηκε την Πέμπτη, αλλά από προχθές φόρτσαρε καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι. Η αποστολή της ΑΕΚ για την Τούμπα: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

 

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τα στατιστικά

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά της Sofascore, η ΑΕΚ είναι πιο επιθετική από τον ΠΑΟΚ ως σύνολο, έχοντας 17,4 σουτ ανά αγώνα, ενώ ο ΠΑΟΚ 13,4, έχοντας μάλιστα και περισσότερο κατοχή μπάλας με 63,2% έναντι 58,5%. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έχει περισσότερες επιτυχημένες πάσες (417-393), με την Ένωση να έχει κρατήσει δύο φορές παραπάνω απαραβίαστη την εστία της (12-14).

Σύμφωνα με τη Sofascore, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο παίρνει ως τώρα τη μεγαλύτερη βαθμολογία από πλευράς ΠΑΟΚ με 7,25, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να ακολουθεί με 7,17 και τον Νάρεϊ τρίτο με 7,07 ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ίνγκασον με 7,04 και Ράφα Σοάρες με 7,01.

 

Για την ΑΕΚ ο καλύτερος παίκτης σύμφωνα με τη Sofascore είναι ο Αραούχο με βαθμολογία 7,33, με τον Λιβάι Γκαρσία ελάχιστα πιο κάτω με 7,29 στη δεύτερη θέση. Τρίτος ο Γκατσίνοβιτς με 7,27, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν ο Μουκουντί με 7,20 και ο Χατζισαφί με 7,12.

 

Κωνσταντέλιας και Λιβάι Γκαρσία σε αριθμούς

Ο 19χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Κωνσταντέλιας μετράει ως τώρα 1 γκολ και 3 ασίστ, έχοντας μέσο όρο 1,6 σουτ ανά ματς και συνολικά τέσσερις ευκαιρίες δημιουργημένες από τα πόδια του. Έχει επίσης μία μακρινή μπαλιά ανά ματς και 2,5 κερδισμένες μονομαχίες μέσο όρο.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 11 τέρματα, ενώ μετράει και τρεις ασίστ. Ο 25χρονος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι το θωρηκτό της κιτρινόμαυρης επιθετικής γραμμής έχοντας μέσο όρο 3,6 σουτ, με 1,4 πάσες κλειδιά ανά παιχνίδι και 4,4 κερδισμένες μονομαχίες μέσο όρο.

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

[], []