Τιμήθηκαν για την Προσφορά τους στα Ελληνικά Γράμματα

Ο Διευθυντής, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, (καθήμενος δεύτερος από αριστερά) του απογευματινού Γυμνασίου  στην Κοινότητα της Θείας Αναλήψεως στην πόλη Fairview της Νέας Ιερσέης ( 2006-2023).
Νέα Υόρκη.- Κυριακή , 12 Φεβρουαρίου, 2023: Στην διαδυκτιακή τελετή εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας  (9 Φεβρουαρίου), που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, το Γραφείο Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης της Αρχιεπισκοπής και της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στα Ελληνικά Γράμματα πολλοί Έλληνες εκπαιδευτικοί.
Μεταξύ αυτών και ο κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου γνωστός στην Ομογένεια ως ο Ιδρυτικός και πρώτος Διευθυντής των δύο παρακάτω μοναδικών σχολείων στο σύστημα της Αρχιεπισκοπής:
1. Του μοναδικού ελληνορθόδοξου Λυκείου Του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, Νέας Υόρκης ( 1973-1982) και
2. Του μοναδικού στην περιφέρεια μας απογευματινού Γυμνασίου με όλες τις τρεις Γυμνασιακές τάξεις, Α’, Β’ και Γ’, στην Κοινότητα της Θείας Αναλήψεως στην πόλη Fairview της Νέας Ιερσέης ( 2006-2023).

Στην διαδυκτιακή φωτογραφία διακρίνονται στην πρώτη σειρά πάνω: Η κα. υφυπουργός κα. Ζέτα Μάκρη, ο Γ. Διευθυντής Διεθνών Θεμάτων Παιδείας Παναγιώτης Πασσάς, , Η Συντονίστρια του Υπουργείου Παιδείας στο Γ. Προξενείο στη Ν. Υόρκη Δρ. Ειρήνη Γράπψια, ο κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου και ο Δρ. Γεώργιος Μελικόκης! Επίσης διακρίνονται η κ. Αθηνά Κρομμύδα , ο Δρ. Α. Κουρλαμάνης, η κ. Μ. Κυριάκου, η κ. Φ. Σαγιάννη, η κ. Ε. Μανσίνη , η κ. Ε. Παναγή , η κ. Ε. Γαλλίδη και άλλοι διακεκριμένοι συνάδελφοι !

Φωτογραφία από την ίδρυση του μοναδικού ελληνορθόδοξου Λυκείου (1973-1982) Του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, Νέας Υόρκης. Στην πρώτη σειρά δεύτερος από αριστερά ο ο Ιδρυτικός και πρώτος Διευθυντής Δημοσθένης Τριανταφύλλου, περιστοιχιζόμενος από τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Αγίου Δημητρίου και μαθητές του Λυκείου.