ΠΑΟΚ – AEK 2-0 / Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο θριαμβευτής του ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς επικράτησε 2-0. Ο Κωνσταντέλιας μαγνήτισε τα βλέμματα με το “ζογκλερικό” στο πρώτο γκολ των ασπρόμαυρων, στο οποίο ο Νάρεϊ σκόραρε στο 14′. Ο Γερμανός είχε την ασίστ στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του Λουτσέσκου με τον Κουλιεράκη να κερδίζει κατά κράτος τον Σιμάνσκι και να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, καθώς επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα. Οι σκόρερ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Καλέντ Νάρεϊ στο 14ο λεπτό, έπειτα από τρομερή ενέργεια και ασίστ του Κουλιεράκη και στο 62′ ο Κουλιεράκης έπειτα από σέντρα του Νάρεϊ έκανε το 2-0 με κεφαλιά.

Τα Expected Goals του ντέρμπι SPORT24
Οι Θεσσαλονικείς πήραν το προβάδισμα στο 14ο λεπτό και την πρώτη τελική τους στο παιχνίδι. Ο Κωνσταντέλιας με τρεις εξωπραγματικές επαφές, όντας στο χορτάρι, μοίρασε στον Νάρεϊ. Ο Γερμανός έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε και στον Βίντα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πετύχει το δεύτερο γκολ στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά χαμηλά, ο Νάρεϊ έκανε τη σέντρα και ο Κουλιεράκης νίκησε στον αέρα τον Σιμάνσκι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το ντέρμπι διακόπηκε για λίγα λεπτά στο 16ο λεπτό, όταν μια κροτίδα έσκασε δίπλα στον Άμραμπατ, ενώ πήγε να εκτελέσει κόρνερ, ενώ οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πρώτο μέρος για δύο κόκκινες σε Ολιβέιρα και Ίνγκασον.

Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη νίκη έφτασε τους 47 βαθμούς και είναι στην τέταρτη θέση, στο -2 από τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ παρέμεινε στη δεύτερη θέση και τους 50 βαθμούς, ούσα στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με ένα παιχνίδι λιγότερο, μιας και εκκρεμεί η τύχη του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά από την ΑΕΚ και προσπάθησε να την πιέσει ψηλά, όπως συνηθίζει να κάνει η Ένωση στα παιχνίδια της. Ωστόσο η πρώτη τελική στο ματς ήταν από πλευράς ΑΕΚ, με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει ένα σουτ από τα αριστερά, ωστόσο η μπάλα πήγε αρκετά άουτ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στην πρώτη τους τελική στο παιχνίδι. “Όλα τα λεφτά” ήταν η υπέροχη ενέργεια του Γιάννη Κωνσταντέλια που μοίρασε στον Νάρεϊ και εκείνος σκόραρε.

Μετά το γκολ των Θεσσαλονικέων η Ένωση πήρε την μπάλα στα πόδια της και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 22ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με πάσα, ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή για την Ένωση ήταν στο 41ο λεπτό. Έπειτα από ωραία κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής, όπου ο Αραούχο έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και σκόραρε με τον Κωνσταντέλια, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ, καθώς ο Νάρεϊ που του έδωσε την πάσα έφυγε από αντικανονική θέση.

Γρήγορα όμως η ΑΕΚ πήρε την μπάλα στα πόδια της, μιας και ήταν αυτή που κυνηγούσε στο σκορ. Στο 50ο λεπτό ο Γκαρσία από πλάγια θέση εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ ξανά στην πρώτη του τελική στο 45λεπτο, πέτυχε το δεύτερο γκολ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με πάσα και γέμισμα του Νάρεϊ, ο Κουλιεράκης νίκησε στον αέρα τον Σιμάνσκι και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Αθανασιάδη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Το δεύτερο τέρμα πάγωσε τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, που είχαν μεν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά σταδιακά βρήκε το “θάρρος” για να απειλήσει. Ο Σιμάνσκι με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια στο 71ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γκατσίνοβιτς με υπέροχη ενέργεια μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, αλλά ο Κοτάρσκι έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 82ο λεπτό η Ένωση έφτασε κοντά στο να μειώσει στο σκορ. Ο Σιμάνσκι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 89ο λεπτό ο Τσούμπερ με μια ωραία ενέργεια εξαπέλυσε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κοτάρσκι με ωραία επέμβαση απομάκρυνε.

Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ απείλησε με τον Σιντιμπέ. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Γάλλος μπακ έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής με τον Κοτάρσκι να πέφτει στην αριστερή γωνιά του και να απομακρύνει την μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς με το 2-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Τα στατιστικά του ντέρμπι SPORT24

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας, Νάρει, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατσιζαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Πινέδα, Αραούχο, Γκαρσία.

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, “φωτιά” στη μάχη τίτλου

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στην ΑΕΚ με 2-0. Παρέμεινε στο -4 η Ένωση από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με παιχνίδι λιγότερο.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 στην Τούμπα στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με την Ένωση να παραμένει στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Λαμίας, επικρατώντας 3-0 στο Αθανάσιος Διάκος. Οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν στους 49 βαθμούς, έχοντας πέντε λιγότερους από τον Παναθηναϊκό και έναν από την ΑΕΚ.

Το Σάββατο, ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 2-0 του Βόλου.

Stoiximan Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, "φωτιά" στη μάχη τίτλου

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

  • Παναθηναϊκός – Βόλος 2-0 (59′ Κουρμπέλης, 69′ Σπόραρ)
  • Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (2′ Ριέρα – 37′ πεν. Εραμούσπε)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

  • Λαμία – Ολυμπιακός 0-3 (45′ Σαμασέκου, 60′ Μπακαμπού, 86′ Μπιέλ)
  • Παναιτωλικός – Ιωνικός 1-0 (74′ Κολοβός)
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 (14′ Νάρεϊ, 62′ Κουλιεράκης)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

  • 18:00 Ατρόμητος – Λεβαδειακός
  • 19:30 ΟΦΗ – Άρης

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

  • 20:00 Βόλος – Λαμία

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

  • 19:30 ΑΕΚ – Αστέρας
  • 19:00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ
  • 20:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

  • 16:00 Ιωνικός – ΟΦΗ
  • 16:00 Λεβαδειακός – Παναιτωλικός
  • 19:30 Άρης – Ατρόμητος