Παναιτωλικός – Ιωνικός 1 – 0

Το γκολ του Κολοβού και η απίθανη επέμβαση του Γκρατερόλ στο 95′ (ιδανικό ντεμπούτο) έδωσε στον Παναιτωλικό μια τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη(1-0) κόντρα στον Ιωνικό.

Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς επιβλήθηκε 1-0 του Ιωνικού στο Αγρίνιο για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League με ήρωα τον Γκρατερόλ, που κράτησε το σκορ στο φινάλε με σωτήρια απόκρουση.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν από ένα δοκάρι με τον Λοβέρα στο 5′ και τον Σενγκέλια στο 51′ αντίστοιχα, ενώ ο χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν ο Δημήτρης Κολοβός στο 74′.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κατοχή και να έχουν δύο και τρεις τελικές στην εστία αντίστοιχα.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ανήκε στον Ιωνικό, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 5′ από στημένη φάση. Ο Λοβέρα εκτέλεσε φάουλ σε καλό σημείο, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γκρατερόλ.

Λίγα λεπτά μετά ο Παναιτωλικός βρήκε δίχτυα με τον Ντίας, όμως το γκολ δεν μέτρησε γιατί ο Λιάβας ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η ομάδα της Νίκαιας είχε ακόμα μία καλή στιγμή με τον Φαντιγκά στο 20′. Ο 22χρονος Γάλος έκανε μία φανταστική ενέργεια, περνώντας δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και δοκίμασε το σουτ, που ήταν αδύναμο, με τον Γκρατερόλ να μπλοκάρει.

Στο 34′ μάλιστα, ο Ιωνικός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χουχούμη. Η φάση όμως, ελέγχθηκε από τον VAR που δεν έδωσε κάτι, καθώς η μπάλα πρώτα χτύπησε στο σώμα του και στη συνέχεια στο χέρι.

Την καλύτερη φάση του αγώνα την είχαν οι γηπεδούχοι στο 41ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Μλάντεν βρήκε τον Λιάβα κι εκείνος από πλάγια θέση έκανε το πλασέ, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε με το πόδι.

Δυναμικά μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, με τη βολίδα του Σενγκέλια να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι στο 51′.

Τελικά, το γκολ για τα “καναρίνια” ήρθε στο 74′, έπειτα από μοιραίο λάθος του Καμπράλ. Ο 32χρονος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή, έκανε το γύρισμα, με τον Μόρσεϊ να κλέβει, να συγκλίνει και να μοιράζει στον Κολοβό, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-0.

Στην τελευταία στιγμή του αγώνα, όλοι οι παίκτες του Ιωνικού ανέβηκαν στην περιοχή του Γκρατερόλ, ο οποίος είπε “όχι” στον Μπουενά κρατώντας το 1-0 και χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναιτωλικός – Ιωνικός

Παναιτωλικός: Γκρατερό, Λιάβας, Μλάντεν, Μάλης, Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας, Κολοβός, Ντουάρτε, Σενγκέλια (72′ Μόρσεϊ), Καρέλης (72′ Πέντρο).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Αντουνές (81′ Μάνος), Βαλεριάνος, Τσινκγρίνσκι, Μύγας, Μπουένα, Λοβέρα (63′ Καμπράλ), Σάκιτς, Φαντιγκά, Σεμπά (81′ Μασάς), Μάντζης.

sport24.gr