Άγνωστος άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ στην Αγία Βαρβάρα

Η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο και εντόπισε 15 -κατ΄άλλους 25- κάλυκες.

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στην αστυνομία, όταν έγινε γνωστό πως άγνωστος άνοιξε πυρ, χρησιμοποιώντας πιθανότατα καλάσνικοφ, σε γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας.

Συγκεκριμένα, μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες αναζητά η αστυνομία, με τον συνοδηγό να ανοίγει πυρ με καλάσνικοφ εναντίον κατοικιών στην οδό Σωκράτους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν καρφωθεί σφαίρες σε τοίχους, ενώ έχουν σπάσει τζαμαρίες.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που ένοπλος ανοίγει πυρ στην Αγία Βαρβάρα.

Στις 7 Φεβρουαρίου είχε σημάνει συναγερμός όταν άγνωστοι πυροβόλησαν κατά ψητοπωλείου.

Πάντως, σύμφωνα με το reader.gr, ξεκαθάρισμα λογαριασμών εξετάζουν οι αστυνομικοί πίσω από το «μαφιόζικο» χτύπημα το πρωί της Δευτέρας στην Αγία Βαρβάρα, όταν συνεπιβάτης μηχανής άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ κατά σπιτιών ρίχνοντας πάνω από 20 σφαίρες και προκαλώντας υλικές ζημιές, δίχως ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την περιοχή στα συγκεκριμένα σπίτια διαμένουν Ρομά.

Οι δύο επιβάτες της μηχανής έφτασαν στην οδό Σωκράτους στις 7:30 το πρωί με τον συνεπιβάτη να «γαζώνει» τα σπίτια -ανάμεσά τους και μία πολυκατοικία- από το νούμερο 21 ως και τον αριθμό 27. Στο σημείο έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 20 σφαίρες με τους περιοίκους να μιλούν για σκηνικό τρόμου καθώς οι σφαίρες καρφώθηκαν έξω από παιδικά δωμάτια ενώ όπως έλεγαν εκείνη την ώρα είχαν ξυπνήσει τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο σημείο αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καθώς τόσο το οπλισμένος «πιστολέρο» με το καλάσνικοφ, όσο και ο συνεργός του έχουν διαφύγει και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τους άνδρες της ΕΛΑΣ τέτοια «χτυπήματα» είναι συνήθως προειδοποιητικά μηνύματα και γι αυτό το λόγο άλλωστε οδηγούνται στο ενδεχόμενο να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών για διαφορές που υπάρχουν με κάποιους από τους κατοίκους των σπιτιών-στόχων.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής που μίλησε στον ΑΝΤ1, τα παράθυρα που χτύπησαν οι σφαίρες είναι διαμερισμάτων στα οποία ζουν οικογένειες με μικρά παιδιά. Βάσει, μάλιστα, της δικής της μαρτυρίας, από το σημείο περισυνελλέγησαν 25 κάλυκες.

Νωρίτερα

Οπλισμένος με καλάσνικοφ, ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί κατά μήκος της οδού Σωκράτους στην Αγία Βαρβάρα.

Περισσότερα σε λίγο…\

Πηγή:in.gr/reader.gr