Θετική αποτίμηση από Μαλλιωτάκη και Μπιλιράκη της επίσκεψής τους στη Σούδα

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των ομογενών βουλευτών Νικόλ Μαλλιωτάκη και Κωνσταντίνου Μπιλιράκη στη Σούδα. Φωτογραφία: Γραφείο Νικόλ Μαλλιωτάκη

Την ικανοποίησή τους για το ταξίδι στην Ελλάδα, αλλά και την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στις αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη Σούδα εξέφρασαν, μετά την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) και Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis).

Ειδικότερα, οι δυο βουλευτές, οι οποίοι, όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμα ο «Εθνικός Κήρυκας» («Ε.Κ.»), συμμετείχαν σε μια διακομματική κοινοβουλευτική αποστολή από τις ΗΠΑ, επεσήμαναν τον κομβικό ρόλο που επιτελεί πλέον η Ελλάδα, τονίζοντας ότι αποτελεί, εκτός από έναν σημαντικό εταίρο, και έναν πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

«Ως κόρη Ελληνα μετανάστη, ήταν πολύ μεγάλη τιμή να ταξιδέψω στο νησί του πατέρα μου, την Κρήτη, και να έχω συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες, αναφορικά με τον ρόλο της Ελλάδας στην υποστήριξη της Ουκρανίας και την υπεράσπιση της Ευρώπης. Είτε πρόκειται για την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, είτε οικονομικής βοήθειας, είτε εναλλακτικών πηγών ενέργειας, είτε ανθρωπιστικής βοήθειας, η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν σημαντικό εταίρο, που μας βοηθάει να εργαστούμε για να διατηρήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα σε Ευρώπη και Αφρική», ανέφερε η κ. Μαλλιωτάκη.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των ομογενών βουλευτών Νικόλ Μαλλιωτάκη και Κωνσταντίνου Μπιλιράκη στη Σούδα. Φωτογραφία: Γραφείο Νικόλ Μαλλιωτάκη

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συνάδελφος της Νικόλ Μαλλιωτάκη από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποδεικνύεται ένας «συνεπής σύμμαχος» για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

«Με την κτηνώδη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να εξακολουθεί να απειλεί την ενεργειακή ασφάλεια ανά τον πλανήτη, η Ελλάδα αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ένας συνεπής και σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω στα πρόσφατα επιτεύγματα αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, ενόσω δουλεύουμε για να προωθήσουμε τον στόχο της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή και να αξιοποιήσουμε τις αμοιβαία επικερδείς οικονομικές ευκαιρίες», ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ. Μπιλιράκης.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομάδα των Αμερικανών αιρετών περιλαμβάνονταν ακόμη οι Λίζα Μακλέιν, Ντόναλντ Νόρκρος, Μάικ Ρότζερς, Τζον Καραμέντι, Αντριου Κλάιντ και Μαρκ Αλφροντ, τους οποίους συνόδευαν στη Σούδα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Γιώργος Τσούνης.

Στη Σούδα οι Αμερικανοί βουλευτές επισκέφθηκαν πρώτα την αμερικανική βάση και εν συνεχεία το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής. Τους έγινε ανάλυση για τη σημασία της βάσης στην περιοχή, που αποτελεί μία από τις ισχυρότερες βάσεις, αεροπορίας, ναυτικού και στρατού ξηράς στη Μεσόγειο και συζητήθηκε η εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Πηγή:ekirikas.com