Αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας για αναρτήσεις για τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου – Ανάμεσα σε αυτές και εκείνη του Παύλου Πολάκη

Προκαταρκτική εξέταση για δύο αδικήματα μεταξύ των οποίων και εκείνο της βίας κατά δικαστικών

Aυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή που αποπέμφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Στις αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου,όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ στην ανάρτησή του ο αποπεμφθείς βουλευτής αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Η παρέμβαση έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αντώνη Ελευθεριάνο ο οποίος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Ελένη Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική παρέμβαση καταλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης έχει προφανώς αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης – Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του, αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου

Εκτός των εκλογικών ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τεθεί, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η ανάρτησή του στα social media, με την οποία στοχοποίησε δικαστικούς και δημοσιογράφους με αφορμή την καταδίκη του Νίκου Παππά από το ειδικό δικαστήριο.

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δηλώσει: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» σύμφωνα με πηγές του κόμματος.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

ΝΔ: Οι χυδαιότητες δεν καλύπτονται με διαρροές

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ, υποστηρίζοντας:

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κανει ο κ. Τσιπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επισης αυτονοητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππα».

ΠΑΣΟΚ: Η στοχοποίηση και οι απειλές δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ:

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου.

Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά «είτε με το καλό είτε με το άγριο», αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν.

Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος.

Για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται  όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΜέΡΑ25: Η διαγραφή Πολάκη δείχνει συγκυβέρνηση των τριών

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Η ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΠΟΛΑΚΗ “ΔΕΙΧΝΕΙ” ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΎΜΦΩΝΙΑ ΝΔ – ΣΎΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΈΡΝΗΣΗ

Η υπόθεση Πολάκη ο οποίος υπερασπίστηκε αυτά που ο κ. Τσίπρας υπερασπιζόταν πριν 2-3 χρόνια για κρατική ΔΕΗ και κρατικοποίηση τραπεζών αποδεικνύει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η επίσκεψη Μπλίνκεν συνδεδεμένη με τη συνεκμετάλλευση και τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη οδηγούν μαθηματικά στην τρικομματική κυβέρνηση που τόσο καιρό επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας συμμορφούμενος προς τις υποδείξεις Μπλίνκεν έκανε αυτό που θα έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης.

Πολάκης: Θα τα πούμε στα Όργανα του Κόμματος

Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης έκανε σαφή υπαινιγμό στο σήμερα ενθυμούμενος, όπως έγραψε, την περίοδο 2010 – 2014. Ειδικότερα, η αναφορά που έκανε από τα Σφακιά σε «απεριόριστους ορίζοντες, καθαρό αέρα και λεβέντες ανθρώπους», δημιουργεί ερωτήματα για το τι μπορεί να υπαινίσσεται ο βουλευτής.

Ολόκληρη η ανάρτηση Πολάκη:

«Βόλτα στα Σφακιά σήμερα, στην Ανώπολη με τη Δώρα. Σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες, καθαρό αέρα και λεβέντες ανθρώπους (χωριό της μάνας μου). Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ’ αυτά που έγιναν εδώ το 2010 -2014», το μήνυμα του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγήθηκε η διαρροή μέσω πηγών του ΣΥΡΙΖΑ με προφανή παραλήπτη τον Παύλο Πολάκη για την ανάρτηση στα social media με την οποία στοχοποίησε δημοσιογράφους και δικαστές.

Ουσιαστικά πρόκειται για δεύτερη «κίτρινη κάρτα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα σε λίγα 24ωρα προς τον συγκεκριμένο βουλευτή. Στην Κουμουνδούρου χρέωσαν στις 21 Φεβρουαρίου στον Παύλο Πολάκη ότι «ακύρωσε την ημέρα της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων αλλά και γιατί πέρασε σε δεύτερη μοίρα το θέμα της Σοφίας Νικολάου…».

Κατά δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών καταφέρεται ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Ο Παύλος Πολάκης ανάρτησε τις φωτογραφίες 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών, του επικεφαλής της ΑΑΔΕ και τα ονόματα των 13 δικαστών του ειδικού δικαστηρίου που έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Νίκο Παππά και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

«Το “βαθύ κράτος”. Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς, δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», γράφει στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αντιδράσεις, για στοχοποίηση των ατόμων στους οποίους αναφέρεται.

Παύλος Πολάκης: Ποιους στοχοποιεί στην ανάρτησή του

Στην ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης δημοσιεύει τις φωτογραφίες 15 δημοσιογράφων.

Πρόκειται για τους: Νίκο Χατζηνικολάου, Δημήτρη Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρη Καμπουράκη, Άρη Πορτοσάλτε, Γιώργο Αυτιά, Αντώνη Σρόιτερ, Νίκο Στραβελάκη, Τάκη Χατζή, Θανάση Μαυρίδη, Νίκο Ευαγγελάτο, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιώργο Παπαδάκη, Αλέξη Παπαχελά και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Επίσης, δημοσιεύει τη φωτογραφία του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, των τραπεζιτών Χρήστου Μεγάλου, Παύλου Μυλωνά, Βασίλη Ψάλτη, Φωκίωνα Καραβία και τα ονόματα των 13 δικαστών του ειδικού δικαστηρίου.

Στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης αναφέρει «τέρμα στις λίστες Πέτσα, τα λεφτά πίσω», κάνει λόγο για εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ετών, κατάργηση της ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή και «απόλυση του Πιτσιλή». Ακόμη, μιλά για δημόσιο έλεγχο τουλάχιστον μίας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και κατάργηση του Ταμείου Χρηματιπιστωτικής Σταθερότητας.

«Αυτά είναι αριστερή/ προοδευτική γραμμή. Έτσι θα είναι αλλιώς», καταλήγει ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του.

Πηγή: skai.gr/.lifo.gr