Χαμός εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 -32 οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη σπουδαία διοργάνωση

Χαμός εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία να περιμένουν ένα καράβι σούπερσταρς του αθλήματος. Το SPORT24 αναφέρει τους κορυφαίους που περιμένουμε ότι θα πάρουν μέρος στο μεγάλο τουρνουά.

Η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27/2) και πλέον γνωρίζουμε και τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη σπουδαία διοργάνωση που θα γίνει στις Φιλιππίνες, στην Ινδονησία και στην Ιαπωνία από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Μανίλα, Τζακάρα και Οκινάουα θα υποδεχθούν τους αστέρες του αθλήματος, σε ένα τουρνουά που αναμένεται με τεράστια ανυπομονησία όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, στο SPORT24 πριν από μερικές ημέρες. Γιατί; Διότι σε αυτό το Μουντομπάσκετ θα δούμε αμέτρητους αστέρες, ανταγωνισμό, αλλά και νέες δυνάμεις του αθλήματος.

Ποιους περιμένουμε να δούμε, αν φυσικά όλα κυλήσουν ομαλά, χωρίς τραυματισμούς ή άλλα απρόοπτα; Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με την Ελλάδα, τον Νίκολα Γιόκιτς με τη Σερβία, τον Λούκα Ντόντσιτς με τη Σλοβενία, τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, τον Τζαμάλ Μάρεϊ και τον Αρ Τζέι Μπάρετ με τον Καναδά, αλλά και τους αστέρες του NBA με την φανέλα της Team USA.

Περιμένουμε να δούμε τον Λάουρι Μάρκανεν με την Φινλανδία, τον Ρουντί Γκομπέρ, τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά και πιθανώς και τον Τζοέλ Εμπίντ με τη Γαλλία, δίπλα στον Εβάν Φουρνιέ και τον Νικ Μπατούμ. Τους αδελφούς Βάγκνερ με τη Γερμανία, δίπλα στον Ντένις Σρούντερ, στον Ντάνιελ Τάις και ίσως στον Αϊζάια Χάρτενσταϊν.

Ελπίζουμε ότι θα δούμε τον Κρίσταπς Πορζίνγκις με τη Λετονία, τον Ντόμας Σαμπόνις και τον Γιόνας Βαλαντσιούνας με τη Λιθουανία, τον Νίκολα Βούτσεβιτς με το Μαυροβούνιο, τον Έντι Ταβάρες σίγουρα θα τον δούμε με το Πράσινο Ακρωτήρι, το μικρότερο έθνος στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ο Ρίκι Ρούμπιο και οι Χουάντσο και Γουίλι Ερνανγκόμεθ θέλουν να ενισχύσουν την Ισπανία για το back-to-back, ο Πάτι Μιλς θα είναι πάντα εκεί για την Αυστραλία του Τζο Ινγκλς και του Τζοκ Λάνταλ, όπως και οι Ρούι Χατσιμούρα – Γιούτα Γουατανάμπε για την οικοδέσποινα Ιαπωνία. Θα παίξει ο Τζόρνταν Κλάρκσον με τις Φιλιππίνες; Θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο και θα ελπίζουμε ότι το ίδιο θα κάνει και ο Πάολο Μπανκέρο με την φανέλα της Ιταλίας.

Λετονία – Ελλάδα 67-57: Η περιοδεία στην Ευρώπη τελείωσε για την Εθνική και τώρα ραντεβού στην Ασία

Η Εθνική πάλεψε όσο μπορούσε στη Ρίγα, στο τέλος όμως λύγισε (67-57) από τη Λετονία στο πιο αδιάφορο ματς της προκριματικής φάσης που ολοκληρώθηκε. Πρώτοι οι Λετονοί, δεύτερη η Ελλάδα που σκέφτεται ήδη το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Ήταν το πιο αδιάφορο ματς της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ήταν ένα ματς ξεκάθαρα διαδικαστικού χαρακτήρα που απλώς έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα ταξίδεψε στη Ρίγα για να αντιμετωπίσει τη Λετονία που είχε καθαρίσει με την πρώτη θέση του ομίλου, μπήκε άσχημα στο ματς όπως ακριβώς έκανε και στον αγώνα με τη Σερβία, έκανε την προσπάθειά της μέχρι να λυγίσει με 67-57.

Τζορτζ Πάπας, Λευτέρης Μαντζούκας, Γιώργος Τανούλης πέτυχαν τους πρώτους τους πόντους με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που δεν σούταρε καλά από την περιφέρεια, αλλά ήταν μαχητική μέχρι το σημείο που μπορούσε. Οι Λετονοί είχαν το κοινό τους, ολοκλήρωσαν στο 9-1 την πορεία τους, ενώ η Ελλάδα που έχασε και εντός από τους αποψινούς της αντιπάλους, έμεινε στο 6-4.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της Ελλάδας θύμιζε εκείνο στον αγώνα με τη Σερβία. Το 14-6 στο 8′ ήταν αποτέλεσμα των 2/12 σουτ της Εθνικής, η οποία έκλεισε την περίοδο στο -10 και είχε 1/9 δίποντα και 2/8 τρίποντα, χωρίς βολή και όλα αυτά με επτά λιγότερα ριμπάουντ.

Παπαθανασίου (Πάπας) και Χατζηδάκης έκαναν καλή δουλειά για να μαζέψουν τη διαφορά από τους 13 (21-8) στους πέντε (21-16), πριν ο Τολιόπουλος πάρει τη σκυτάλη και ο Χουγκάζ σκοράρει το πρώτο του καλάθι στο ματς, μία απίθανη προσπάθεια/έμπνευση για το 33-32 του ημιχρόνου.

Ο Μανωλόπουλος έριξε στο ματς και τον Τανούλη, για τα πρώτα του λεπτά με την εθνική ανδρών, στο ξεκίνημα του β’ μέρους και ο νεαρός του Προμηθέα σκόραρε αμέσως, ωστόσο συνολικά η τρίτη περίοδος δεν ήταν καλή και ένα 19-9 των γηπεδούχων τους κράτησε και μπροστά, αλλά και σε απόσταση ασφαλείας (52-41).

Και πάλι όμως, η Ελλάδα έκανε την προσπάθειά της. Μείωσε στους τρεις (58-55 στο 37′), πριν ο Στράουτινς σκοράρει κρίσιμο τρίποντο για το +6 των Λετονών. Ήταν το καλάθι του αγώνα, ενός αγώνα που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα και από τις δύο ομάδες οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα τη δουλειά για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζουράποβιτς, Λαντσαρίνι, Μαέστρε

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-8, 33-32, 52-41, 67-57

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ραντεβού στο Παγκόσμιο Κύπελλο!