Διεθνής εκδήλωση συμπαράστασης` για το δραματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα

Μηνύματα ξένων ηγετών

«Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ. Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας», σημειώνει στην ανάρτησή της στο twitter πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Βαθιά θλίψη μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα στην Ελλάδα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλα τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ευγνώμων σε όλους τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή. Η σκέψη μας είναι με τον ελληνικό λαό μετά από αυτό το τραγικό γεγονός» σημείωσε η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ανέφερε: «Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στην Ελλάδα αυτό το πρωινό. Συγκλονισμένος από τα νέα και τις εικόνες της σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Κουράγιο και δύναμη στα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter στα ελληνικά και τα γαλλικά: «Η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους αγαπημένους τους από το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα, στην Ελλάδα» αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο, προσθέτοντας πως «εκ μέρους της βελγικής κυβέρνησης, έχω μεταφέρει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ελληνικό λαό για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους. Τα λόγια παρέχουν ελάχιστη παρηγοριά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά συμπάσχουμε μαζί σας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον ελληνικό λαό, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια» έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη χθες το βράδυ στη γειτονική μας Ελλάδα», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας: «Μεταφέρουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προσθέτει.

«Με βαθιά θλίψη και πόνο έγινε γνωστή στη Ρωσία η είδηση της τραγωδίας στη βόρειο Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα μετωπικής σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον
ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες, που έχασαν αγαπημένους και οικείους τους.
Ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες» αναφέρει η εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Την βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με μήνυμά του δήλωσε ότι είναι βαθύτατα θλιμένος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες όσων έχασαν την ζωή τους και ευχήθηκε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.

Ο πάπας Φραγκίσκος εκφράζει την οδύνη του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα, και προσεύχεται «για όλους όσους έπληξε η τραγωδία αυτή».

«Εμπιστευόμενος τις ψυχές των εκλιπόντων στο στοργικό έλεος του παντοδύναμου Θεού, ο πάπας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες που θρηνούν τους αγαπημένους τους» δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο καρδινάλιος υπουργός Εξωτερικών, Πιέτρο Παρολίν.

«Προς τους τραυματίες, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όλους όσους παρέχουν βοήθεια, ο Σεβασμιότατος στέλνει την ευλογία του για τη δέσμευση και την αλληλεγγύη τους».

Ζελένσκι: Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην

@Presidency GR και στον ελληνικό λαό για την απώλεια ζωών από τη σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ελλάδα. Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.