Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος – Αθώα η Ελένη Τουλουπάκη

Ένοχος για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κηρύχθηκε από το ειδικό δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Οι δικαστές έκριναν πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβη στο έργο των εισαγγελέων Ελένης Ράικου και Παναγιώτη Αθανασίου.

Με την ίδια απόφαση το Δικαστήριο αθώωσε την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας καθώς και τον κύριο Παπαγγελόπουλο για ηθική αυτουργία στο εν λόγω αδίκημα αλλά και για παρεμβάσεις στο έργο της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Ειδικότερα, η κ. Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για την κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία κρίθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος σε βάρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βάρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5. Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.