Η υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή προβληματίζει τη ΝΔ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιφέρει η πιθανολογούμενη υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την «αντικειμενική πολιτική ευθύνη» του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η παραίτηση του πρώην υπουργού, προκάλεσε ευμενή σχόλια, πλην, όμως, η μη διαψευδόμενη επιθυμία του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, προκαλεί εσωκομματικές «αναταράξεις».

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου μέσω  Skai, παρέπεμψε τον πρώην Υπουργό στην κρίση των πολιτών μέσω της ψήφου τους, άποψη στην οποία στέκονται πολλά στελέχη του κόμματος ενώ κάποια άλλα παίρνουν πιο σαφείς αποστάσεις.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε δήλωσή του στο OPEN  αναφέρθηκε στη στάση που τήρησε ο ίδιος το 2009 όταν το όνομά του είχε, αδίκως,  ως αποδείχθηκε, εμπλακεί  στην υπόθεση Βατοπεδίου. Παραιτήθηκε και είχε αποφασίσει από μόνος του να μην είναι πάλι υποψήφιος.

Να σημειωθεί ότι στη δήλωσή του στο OPEN ο κ. Ρουσόπουλος σε ερώτηση αναφορικά με την πιθανή υποψηφιότητα του Κώστα ΑΧ. Καραμανλή,  είχε υποστηρίξει  τα ακόλουθα: «“Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχεις δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο”. Και πρόσθεσε:

Δεν θα του πω εγώ, τι θα κάνει. Ο κόσμος είναι πάντοτε υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το 2010, αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Ήξερα ότι και να ήθελα να κατέβω υποψήφιος, θα ήταν μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω” , πρόσθεσε με έμφαση.

Η τοποθέτηση αυτή του Θόδωρου Ρουσόπουλου φέρεται να  προκάλεσε την αντίδραση «κύκλων» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Όπως  ανέφερε πηγή τής Παναγή Κυριακού, το περιεχόμενο της δημόσιας τοποθέτησης του κ. Ρουσόπουλου και στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού «δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσόπουλο προσωπικώς».

O βουλευτής κ. Ρουσόπουλος, σε απάντηση, έσπευσε να σημειώσει τα εξής: «Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό».

Τέλος,  να σημειωθεί ότι μήνυση και αγωγή στον Κώστα Αχ. Καραμανλή θα καταθέσει η οικογένεια του Δημήτρη Ασλανίδη, του 26χρονου που σκοτώθηκε στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο MEGA, ο δικηγόρος της οικογένειας,  κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

«Άδειασμα» και από τον Γιώργο Κουμουτσάκο

Ακόμα ένα στέλεχος της ΝΔ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, «αδειάζει» τον Κώστα Καραμανλή, για την επιλογή του πρώην υπ. Μεταφορών να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και την παραίτησή του.

Μιλώντας στο Action24, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως εάν ήταν στη θέση του Κώστα Καραμανλή, δε θα μπορούσε συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

«Αν ήμουν εγώ σε ανάλογη θέση δεν θα μπορούσα συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά.

Είπε βέβαια πως ο Κώστας Αχ,. Καραμανλής έχει κάθε δικαίωμα να θέσει εαυτόν υποψήφιο και να κριθεί από τον κόσμο στις κάλπες.