Indian Wells: Με Τόμπσον ο Τσιτσιπάς, με Ρότζερς η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (4/9) τον Τζόρνταν Τόμπσον στον 2ο γύρο του Inidian Wells. Η Σέλμπι Ρότζερς είναι η πρώτη αντίπαλος της Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No3 στον κόσμο) θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (4/9) τον Τζόρνταν Τόμπσον στον 2ο γύρο του Indian Wells, καθώς ο αντίπαλός του στην πρεμιέρα της διοργάνωσης επικράτησε του Γκαέλ Μονφίς με 6-3, 6-1.

Μόλις 64 λεπτά χρειάστηκε ο Αυστραλός τενίστας, Νο87 της παγκόσμιας κατάταξης, για να κάμψει την αντίσταση του Γάλλου, ο οποίος προερχόταν από πολύμηνη απουσία.

Αυτή θα είναι η 3η συνάντηση των δυο παικτών, με τον Έλληνα τενίστα να έχει κερδίσει τις δύο προηγούμενες στην Ουάσινγκτον το 2019 και στο Wimbledon το 2022 και μάλιστα δίχως να απωλέσει κάποιο σετ.

Η Σέλμπι Ρότζερς πρώτη αντίπαλος της Σάκκαρη

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του BNP Paribas Open στην Καλιφόρνια και από τους πρώτους αγώνες για το κυρίως ταμπλό της WTA 1000 διοργάνωσης, προέκυψε κι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, No7 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει στη φάση των “64” τη Σέλμπι Ρότζερς, η οποία χρειάστηκε τρία σετ απέναντι στη συμπατριώτισσά της, Κέιτι Βόλινετς, επικρατώντας με 6-4, 4-6, 6-1 της 21χρονης.

Η σαφώς πιο έμπειρη Ρότζερς, Νο40 της παγκόσμιας κατάταξης, αποτελεί κακό δαίμονα για την Σάκκαρη αφού σε τρεις προηγούμενες συναντήσεις, μετράει ισάριθμες νίκες: το 2021 στο Wimbledon και το 2022 σε Αδελαΐδα και Σαν Χοσέ.

Στον 3ο γύρο του BNP Paribas Open το ζευγάρι Σάκκαρη-Ρότζερς διασταυρώνεται με αυτό της Λίντα Φρουχβίρτοβα-Ανχέλινα Καλίνινα, με την 17χρονη Τσέχα να πραγματοποιεί ονειρεμένο ντεμπούτο στην Καλιφόρνια, κερδίζοντας με 0-6, 6-2, 6-3 την Μαγιάρ Σερίφ.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Τετάρτης για το 1ο γύρο, ξεχώρισε η νίκη της Ευγένια Ροντίνα επί της Αλιζέ Κορνέ με 6-2, 7-5 και της Αλεξάντρα Σάσνοβιτς επί της Κάια Κανέπι με 6-3, 7-6(5). Η Ροντίνα, θα αποτελέσει την πρώτη αντίπαλο της Νο2 Αρίνα Σαμπαλένκα.

Στο βραδινό πρόγραμμα, η Καμίλα Τζιόρτζι έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αράντχα Ρους και θα αντιμετωπίσει το Νο3 του ταμπλό, Τζέσικα Πέγκουλα στο 2ο γύρο.

Πηγή:sport24.gr