Γιάνης Βαρουφάκης: Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στα Εξάρχεια – Του έσπασαν τη μύτη

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 την ώρα που βρισκόταν σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε το βράδυ της Παρασκευής (10/03) ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ομάδα 6-7 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στο εστιατόριο που βρισκόταν ο ίδιος και άρχισαν να προπηλακίζουν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, ενώ εκείνος τους ζήτησε να βγουν έξω από το κατάστημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπέστη κάταγμα ρινικού διαφράγματος από κλωτσιά στο πρόσωπο, ενώ φέρει εκδορές και μώλωπες στο πρόσωπο. Ο ίδιος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και υποβάλλεται σε απεικονιστικές εξετάσεις.

 

baroyfakis-mera25
Γιάνης Βαρουφάκης | Eurokinissi

Ανακοίνωση για τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχια εξέδωσε το ΜέΡΑ25, το οποίο κάνει λόγο για μία «φασιστική τραμπούκικη επίθεση» κατά του γραμματέα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρεται:

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Κυβέρνηση-κόμματα

Με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων όταν βγήκε από το εστιατόριο για να τους μιλήσει, όπου και δέχθηκε γροθιά ενώ όταν έπεσε στο έδαφος τον κλώτσησαν στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

«Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος καταδικάζοντας την επίθεση που δέχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια. Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του κόμματος δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/3) σοκαριστική επίθεση από ομάδα αγνώστων έξω από γνωστό εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη μύτη μετά από κλωτσιά που δέχθηκε στο πρόσωπο.

Η ανάρτηση Μάντζου:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει».

Τι λένε οι γιατροί για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Σοκαριστική επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, έξω από γνωστό εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης υπέστη κάταγμα στη μύτη μετά από κλωτσιά που δέχθηκε στο πρόσωπο.

Ειδικότερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα αγνώστων στα Εξάρχεια, καθώς όταν του απαίτησαν να βγει έξω από το εστιατόριο για να τους μιλήσει και εκείνος το έπραξε, του επιτέθηκαν γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια και ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος τον κλώτσησαν στο κεφάλι.

Μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε στο πρόσωπο ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, μεταφέρθηκε με δική του πρωτοβουλία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

Οι γιατροί του νοσοκομείου προέβησαν στην τοποθέτηση νάρθηκα, καθώς ο κ.Βαρουφάκης υπέστη κάταγμα ρινός, μετά την επίθεση σε βάρος του έξω από το εστιατόριο «Γιάντες» στην οδό Βαλτετσίου.