Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η έρευνα για την τραγωδία θα γίνει με διαφάνεια

«Υπάρχει δικαιολογημένος θυμός για ένα συμβάν που δεν έπρεπε να συμβεί. Αναλαμβάνω την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση στη διάρκεια της θητείας της οποίας έγινε η τραγωδία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο..

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «πιστεύω ότι κάθε Έλληνας ταυτιζόμαστε με συγγενείς θυμάτων, βλέπουμε στα θύματα παιδιά και φίλους μας, είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Είπα χθες ο χρόνος δε μπορεί να γυρίσει πίσω και αυτό που να κάνουμε να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα για τα αιτία θα γίνει με διαφάνεια και μέγιστη ταχύτητα για μα αποδοθεί δικαιοσύνη. Να κάνουμε άμεσα κινήσεις για να βελτιώσουμε επίπεδο ασφαλείας, είπε και τόνισε ότι είναι μάχη διαρκείας με κατεστημένες αντιλήψεις που έρχονται από παρελθόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το περιβόητο σύστημα τηλεδιοίκησης θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών, χαρακτηρίζοντας μεγάλη πρόκληση να εκσυγχρονιστεί η χώρα παντού.

Έχουμε αποδείξει ότι αυτές τις μάχες τις κερδίζουμε. Δεν μπορεί να υπάρχουν από τη μια το 112 και από την άλλη να μην μπορούν να συννενοηθούν δύο σταθμάρχες».

«Να γίνουμε Ευρώπη παντού και όχι σε κάποιους τομείς» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «είμαι ταγμένος σε αυτή τη μάχη, ξέρω ότι έχει και πολύ σκληρές στιγμές όπως αυτή, είναι μια μάχη που κινητοποιεί πολλές δυνάμεις στην κοινωνία».

«Η χώρα βιώνει μία τραγωδία, και δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «είναι ένα τραύμα συλλογικό ανοιχτό και βαθύ, η κοινωνία πενθεί θυμώνει και χάνει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς».

Όπως είπε «δεν νιώθουμε μόνο την ευθύνη αλλά και την ντροπή, το «ποτέ ξανά», να ξεριζώσουμε τις παθογένειες. Είναι χρέος απέναντι στις ζωές αυτών που χάθηκαν και απέναντι στον τόπο μας, να αφήσουμε πίσω μας την όψη μιας Ελλάδας που μας πληγώνει» κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας