Οσκαρ: Τέλος το κόκκινο χαλί, αλλάζει χρώμα πρώτη φορά μετά το 1961

Ο Τζίμι Κίμελ στα επίσημα αποκαλυπτήρια για το νέο χαλί των αφίξεων στη Hollywood Blvd., λίγες ημέρες πριν από την τελετή απονομής των φετινών Όσκαρ, 8 Μαρτίου 2023, Λος Άντζελες. REUTERS/Mike Blake
MIKE BLAKE via Reuters

Χόλιγουντ.-  Ο οικοδεσπότης της τελετής απονομής των 95ων Βραβείων Όσκαρ, Τζίμι Κίμελ αποκάλυψε την Τετάρτη ότι το πιο διάσημο κόκκινο χαλί στην ιστορία της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, το χαλί στο οποίο θα εμφανιστούν και θα φωτογραφηθούν την Κυριακή, 12 Μαρτίου, οι σταρ του Χόλιγουντ, το περίφημο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, αλλάζει χρώμα.

Όπως είπε στα αποκαλυπτήρια, στο επίσημο rollout του νέου χαλιού στην είσοδο του Dolby Theatre, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Μπιλ Κράμερ, όσο και της προέδρου Τζάνετ Γιανγκ «Νομίζω ότι η απόφαση να πάμε με ένα χαλί στο χρώμα της σαμπάνιας αντί για ένα κόκκινο χαλί δείχνει πόσο σίγουροι είμαστε ότι δεν πρόκειται να χυθεί αίμα», αποδίδοντας αστειευόμενος την αλλαγή του χρώματος στο χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στα περσινά Όσκαρ.

Robert Gauthier via Getty Images
MIKE BLAKE via Reuters
MIKE BLAKE via Reuters

Μιλώντας δε, στο USA Today είπε ότι «από τότε που μου πρότειναν να γίνω οικοδεσπότης μαθαίνω πολεμικές τέχνες», προσθέτοντας ωστόσο πως «είμαι έτοιμος για κάποια πράγματα, αλλά ο,τιδήποτε περιλαμβάνει βία ή ότι πρέπει να τρέξω, δεν είμαι πολύ έτοιμος».

Το χαλί των Όσκαρ στο εμβληματικό κόκκινο χρώμα στρώθηκε πρώτη φορά στα 33α Βραβεία Όσκαρ το 1961, με οικοδεσπότη τον Μπομπ Χόουπ.

Η παραγωγή που ανέλαβε τη διοργάνωση της φετινής τελετής δεν έχει διευκρινίσει τον λόγο της αλλαγής.

Με πληροφορίες από USA Today / huffpost.gr