Στο Αμβούργο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ Γεώργιος Αλεξανδράκης

Η πρώτη επίσκεψη Αρχηγού του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στο -παλαιότερο- λιμενικό προξενείο είχε να πραγματοποιηθεί από το 2004.

«Το κομμάτι της Ελληνικής Ναυτιλίας παραμένει κυρίαρχος παράγοντας ευημερίας για την χώρα, και θα είναι πάντα στην προμετωπίδα του Λιμενικού Σώματος υπηρετώντας την για πάνω από 100 χρόνια με εξαιρετική επιτυχία». Αυτό επεσήμανε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης που πραγματοποίησε, στις 4 Μαρτίου, επίσκεψη εργασίας στην πόλη του Αμβούργου.

Αντίστοιχη επίσκεψη Αρχηγού του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στο -παλαιότερο- λιμενικό προξενείο είχε να πραγματοποιηθεί από το 2004, όπως αναφέρει η ομογενειακή διαδικτυακή εφημερίδα Τhe New Hellenic Times.

Ο Αρχηγός, που συναντήθηκε με το Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Χρήστο Μπιμπή, το Γενικό Πρόξενο, κύριο Ιωάννη Βικελίδη, και το Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Μιχάλη Αγαπίου, επεσήμανε την ικανότητα και την υπεροχή της Ελληνικής Ακτοφυλακής έναντι όλων των άλλων, λόγω των ικανών στελεχών του αλλά και στο ότι «οι Έλληνες είναι ένας ναυτικός λαός και η θάλασσα ρέει στο αίμα τους, κάτι που αναγνωρίζεται και διεθνώς».

O Αρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ Γεώργιος Αλεξανδράκης με τον
Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αμβούργου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Μπιμπή Χρήστο

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην προσπάθεια που έχει γίνει από τους άνδρες του Λιμενικού για τη διαχείριση του μεταναστευτικού θέματος, τονίζοντας την μείωση των εισροών παράτυπων μεταναστών σε ποσοστό πάνω από 80%.

Ο Αντιναύαρχος, παράλληλα υπογράμμισε την πιστή προσήλωση στο διεθνές και εθνικό δίκαιο  με απόλυτη προτεραιότητα στη προστασία και το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Παίρνοντας τον λόγο ο  Χρ. Μπιμπής, αναφέρθηκε στη σύσταση του Προξενικού Λιμεναρχείου στο Αμβούργο το 1957, το οποίο στην πορεία στελεχώθηκε με τριάντα Προξενικούς Λιμενάρχες, ενώ επανέλαβε και την προσωπική του υπόσχεση και διάθεση να βοηθήσει και να βρίσκεται κοντά στην Ελληνική Κοινότητα και σε κάθε μέλος της,  «24 ώρες το εικοσιτετράωρο 7 ημέρες την εβδομάδα».

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Ι. Βικελίδης, επεσήμανε την από κοινού προσπάθεια που ξεκίνησαν με τον κ. Μπιμπή να γνωρίσουν τους Έλληνες που υπηρετούν ως υψηλόβαθμα στελέχη σε αμιγώς Ελληνικές εταιρείες -όπως ο κύριος  Γιώργος Μουστάκας, της εταιρείας Green Ports- σε Γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες – όπως ο κύριος Δήμος Τατάνης της εταιρείας Harpaingas- σε διεθνείς νηογνώμονες, αλλά και τα νεαρά στελέχη που εργάζονται σε τράπεζες του Αμβούργου ή απασχολούνται σε ναυτιλιακές εταιρείες του κρατιδίου.

Στόχος αυτής την κίνησης είναι η σύσφιξη των σχέσεων  και η ανταλλαγή ιδεών για την Ελλάδα με ενέργειες που μπορούν να προωθήσουν την χώρα στο Αμβούργο.

Αναφέρθηκε επίσης, στην σημασία της παρουσίας της Ελληνικής Κοινότητας που αριθμεί περίπου 7.000 άτομα.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο κύριος Simon Rosenkranz, Επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής του Αμβούργου, ο κύριος Stefan Kleinfeld, Αξιωματικός σύνδεσμος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας, οι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος κύριοι Κοντιζάς, Κοντορουχάς και Χριστιανός, καθώς και στελέχη εταιρειών που ασχολούνται με την ελληνική και διεθνή ναυτιλία στο Αμβούργο.

Ο επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής του Αμβούργου Captain Simon Rosenkratz με τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο Αμβούργου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Τ) Μπιμπή Χρήστο

Τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος υποδέχθηκε και η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου, κα Ευτυχία Olowson Σαβιολάκη.

Στη συνάντηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την εθνική τραγωδία στην Ελλάδα, στη μνήμη των θυμάτων της σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη.

Ανταλλαγή θυρεών – Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες

Ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή θυρεών και απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον κύριο Μπιμπή προς τον Αρχηγό και τους επίσημα καλεσμένους κύριο Rosenkranz και κύριο Stefan ευχαριστώντας τους προσωπικά για την παρουσία τους και τη συνεργασία που υπάρχει. Ο κύριος Μπιμπής προσέφερε και στους συναδέλφους του αναμνηστικά μετάλλια της έδρας τιμώντας προσωπικά τον Αρχιπλοίαρχο κ. Κοντιζά Κλαδάρχη Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, τον Πλοίαρχο κ. Κοντορουχά, διευθυντή της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας και τον Πλοίαρχο κ. Χριστιανό, Διευθυντή της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης για το μεταναστευτικό.

Ο κύριος Αλεξανδράκης, επιδίδοντας τον Θυρεό του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος στον Ναυτιλιακό Ακόλουθο της Ελλάδος στο Αμβούργο, ευχαρίστησε και  επεσήμανε ότι το κομμάτι της Ελληνικής Ναυτιλίας παραμένει κυρίαρχος παράγοντας ευημερίας για την χώρα, και θα είναι πάντα στην προμετωπίδα του Σώματος υπηρετώντας για πάνω από 100 χρόνια τον σκοπό σύστασής του με εξαιρετική επιτυχία.

Το πρόγραμμα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στο Αμβούργο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στις λιμενικές εγκαταστάσεις του ποταμού Έλβα, καθώς και με επίσκεψη στο Ναυτικό μουσείο της πόλης.

Πηγή:naftemporiki.gr