Σατιρίζοντας: Για πρώτη φορά… κάθε φορά!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Όλα στην Ελλάδα γίνονται για ΠΡΩΤΗ φορά! Και αυτό ακριβώς  είναι το πρόβλημα! Κάθε φορά, για πρώτη φορά!  Και, έτσι, δεν μαθαίνουμε ποτέ! Παραμένουμε εσαεί αρχάριοι… Για πρώτη φορά !

Για πρώτη φορά αποκτήσαμε «στρατηγική» για τον Απόδημο Ελληνισμό. Για «πρώτη φορά» , ως συνήθως, τη σχεδιάσαμε κεκλεισμένων των θυρών. Για πρώτη φορά, όπως και κάθε φορά, για διάρκεια μιας  μονάχα κυβερνητικής θητείας…

Τι έχεις Γιάννη; Ό,τι είχα πάντα, Για πρώτη φορά!

Για πρώτη φορά κάνουμε αυξήσεις. Έτσι, το ελάχιστο το θεωρούμε μείζον! Για πρώτη φορά τρακάρουν τα τρένα μας! Για πρώτη φορά καίγονται σπίτια και άνθρωποι! Τραγικό; Ασφαλώς. Αλλά, βλέπετε, για πρώτη φορά δεν ξέρουμε ούτε πώς να κατευθύνουμε τα τρένα σε τροχιά ανόδου-καθόδου ούτε πώς να διευκολύνουμε να μην φρακάρουν τα αυτοκίνητα με τους εγκλωβισμένους επιβάτες σε έναν φλεγόμενο συνοικισμό! Και εάν δεν έχουν καεί δάση και άνθρωποι στην Ελλάδα!!! Κάθε φορά, για πρώτη φορά!

Αν δεν ήμασταν επαναλαμβανόμενα αρχάριοι, αν μαθαίναμε από τα παθήματα των άλλων ή ακόμη και τα δικά μας, θα ξέραμε πια πολύ καλά ποιοι είναι κάποιοι επισκέπτες ελληνικών υπουργικών γραφείων…

Θα είχαμε αντιληφθεί ποιοι είναι ορισμένοι «συνομιλητές» υψηλών προσώπων, πολιτικών και ένστολων. Ποιοι είναι κάποιοι λίγοι με βαρύγδουπα ονόματα και με βραβεία για έργα που …δεν ήτανε δικά τους.  Ποιοι είναι ορισμένοι που άρχουν  κάποιων ελάχιστων  οργανώσεων-σφραγίδων με προσφορά το απόλυτο μηδέν!

Θα γνωρίζαμε, βρε αδελφέ, πρόσωπα και πράγματα.  Όπως π.χ. τι να περιμένουμε από μία οργάνωση που χρηματοδοτείται από την Ελλάδα . Ή ποιά θα έπρεπε να είναι η αποστολή της, αφού διαφορετικά, αν δεν έχει αποστολή,  δεν έχει και νόημα να την πληρώνουμε! Πόσο μάλλον να τις εξασφαλίζουμε ανέξοδες διακοπές τα καλοκαίρια!

Αν δεν ήτανε η Πρώτη φορά, κάθε φορά, θα γνωρίζαμε ποιοί είναι οι μια χούφτα παραστάτες και συμπαραστάτες των τελετουργικών των Προξενείων μας στο εξωτερικό. Ποιοι είναι οι δηλωμένοι και ποιοι οι αδήλωτοι «λομπίστες» των σαλονιών..  Ποιοι είναι οι ελαχιστότατοι που σε αντίθεση με τους ανιδιοτελείς πολλούς, εμπορεύονται την ιδιότητά τους προς ίδιον πλουτισμό.

Κάθε φορά, η πρώτη φορά που πολιτικοί μάς βάζουν εμπόδια, ορθώνουν τείχη και μηχανεύονται απαγορεύσεις για να φαλκιδευόσουν δικαιώματα των Ελλήνων του εξωτερικού. Σήμερα η ψήφος, χθες οι φορολογικές απαλλαγές, Κάθε φορά, η πρώτη φορά…

Κάθε φορά για πρώτη φορά ζητάμε συγνώμη για λάθη και παραλείψεις, για αδικίες και για κωλοτούμπες.

Αν δεν ανακαλύπταμε κάθε φορά, για πρώτη φορά τον τροχό, θα ξέραμε να κάνουμε ορθοπεταλιές ώστε να μην κολλάμε στις ανηφόρες και να μην γκρεμιζόμαστε στις κατηφόρες κάθε φορά, για πρώτη φορά!

Mea Coulpa! Αυτό κι αν ήτανε για πρώτη φορά. Έτσι, κανείς δεν κατάλαβε τι εννοούσε από έδρας ο ηγήτωρ,  κι αυτό για πρώτη φορά στην Ελλάδα που προχωρεί κοιτάζοντας πίσω. Γιατί μπροστά, τι έχει να δει;