Εθελοντική Αναδάσωση από την AHEPA HELLAS καμένου Άλσους στη Νέα Παλλήνη Αττικής

Αθήνα.– Η Επιτροπή Κοινωνικής Ευθύνης, ο Κυβερνήτης Κώστας Βαρσάμης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφέρειας 25 της AHEPA – ΑHEPA HELLAS, καλούν τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης καθώς και τις οικογένειές τους στην Εθελοντική Αναδάσωση ενός καμένου άλσους στην περιοχή Νέας Παλλήνης Αττικής, με την άδεια του Δασονομείου Σπάτων και του Δασαρχείου Πεντέλης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 ώρα 10:30 το πρωί.

Σημείο συνάντησης: Ιερός Ναός Αγίων Μυροφόρων Πανοράματος Παλλήνης.

Θα φυτευτούν κατάλληλα για την περιοχή και τη χλωρίδα της περιοχής δενδρύλλια με την τεχνική μελέτη, προεργασία και τεχνική υποστήριξη εξειδικευμένων εθελοντών – μελών της AHEPA, ενώ θα αναπτυχθεί κατάλληλο δίκτυο άρδευσης για τη βιωσιμότητα της εθελοντικής αυτής δράσης.

Η οργάνωση AHEPA (American Hellenic Progressive Association) αποτελεί την ιστορικότερη και μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση η οποία έκλεισε το 2022 τα 100 έτη δράσης και προσφοράς στον Ελληνισμό. Έχει μέλη Έλληνες και Φιλέλληνες των ΗΠΑ, ενώ έχει Τμήματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σκοπός της AHEPA είναι η προώθηση των αξιών του Ελληνισμού, των εθνικών θεμάτων, της εκπαίδευσης, της φιλανθρωπίας, της κοινωνικής υπευθυνότητας των πολιτών, καθώς και της ατομικής και οικογενειακής αριστείας.

Η συγκεκριμένη δράση αναδάσωσης εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της AHEPA για ανάδειξη της σημασίας του Εθελοντισμού αλλά και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.  Στόχος της AHEPA, μεταξύ άλλων, είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση και ανάδειξη φορέων, οργανισμών και εταιριών που λειτουργούν με αυξημένα Περιβαλλοντικά και Κοινωνικά κριτήρια Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG).

Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες:  Χρ. Κατηφόρης, τηλ. 6974-603339, ccatiforis@gmail.com

Το Διοικητικό Συμβούλιο

AHEPA HELLAS