Τηλεοπτικά Bafta: Σε δύο σειρές του BBC με αληθινές ιστορίες οι περισσότερες υποψηφιότητες

Από 5 υποψηφιότητες στα Bad Sisters, Slow Horses, The Crown. Υποψηφιότητες και σε Γκάρι Όλντμαν, Κίλιαν Μέρφι, Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Οι σειρές του BBC «This is Going to Hurt» και «The Responder» βρίσκονται στην κορυφή της κούρσας των BAFTA Television Awards και BAFTA Television Craft Awards 2023, με έξι υποψηφιότητες η κάθε μία.

Ακολουθούν οι σειρές «Bad Sisters» και «Slow Horses» του Apple TV+, το «The Crown» του Netflix και το «The English» του BBC με πέντε υποψηφιότητες κάθε μία. Οι σειρές «Am I Being Unreasonable?» του BBC, «Somewhere Boy» και «Big Boys» του Channel 4 και «Top Boy» του Netflix απέσπασαν τέσσερις υποψηφιότητες έκαστη.

Μεταξύ των ηθοποιών που έλαβαν την πρώτη τους υποψηφιότητα στα τηλεοπτικά Bafta είναι και τρεις σταρ (οι δύο εξ αυτών, εξαιρετικοί ηθοποιοί), ο Γκάρι Όλντμαν για το «Slow Horses», ο Κίλιαν Μέρφι για το «Peaky Blinders» (αμφότεροι Α′ Ανδρικού Ρόλου) και ο Ντάνιελ Ράντκλιφ για το «Weird: The Al Yankovic Story» (υποψήφιος για Κωμική Σειρά).

Εφέτος προηγείται το BBC με 81 υποψηφιότητες και ακολουθούν το Channel 4 με 33, το Netflix με 24, το ITV με 19, το Apple TV+ με 15, το Sky με 14 και το Disney+ με οκτώ.

Η σειρά «This is Going to Hurt» με πρωταγωνιστή τον Μπεν Γουίσο, αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Άνταμ Κέι, στο οποίο ο συγγραφέας καταγράφει με χιούμορ και οδυνηρή ειλικρίνεια, την εμπειρία του από το NHS (το βρετανικό ΕΣΥ) την εποχή που εργαζόταν ως νεαρός γιατρός, στο Λονδίνο του 2006.

Όσο για το «The Responder» με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Φρίμαν -αγαπημένο Τζον Γουάτσον του τηλεοπτικού «Sherlock»- η σειρά είναι επίσης εμπνευσμένη από τις πραγματικές ιστορίες του πρώην αστυνομικού και συγγραφέα, Τόνι Σουμάχερ και αφηγείται τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη νυχτερινή βάρδια ο αστυνομικός Κρις, με φόντο τη σκληρή πλευρά του Λίβερπουλ.

Τα τηλεοπτικά BAFTA, οι υποψηφιότητες των οποίων ανακοινώθηκαν σήμερα, 22 Μαρτίου, θα απονεμηθούν στις 14 Μαΐου, με οικοδεσπότες τους κωμικούς Ρομπ Μπέκετ και Ρόμες Ραγκανέιθαν, στο Royal Festival Hall του Λονδίνου.