Βρετανία: Ο τελικός της Eurovision για πρώτη φορά live σε κινηματογραφικές αίθουσες

Άλλωστε, τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό στο Liverpool Arena εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 40 λεπτά. Ως φαίνεται οι Βρετανοί είναι τρελά χαρούμενοι που φιλοξενούν εφέτος τη Eurovision.

(AP Photo/Jon Super)
via Associated Press

Ο μεγάλος τελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδοθεί για πρώτη φορά live σε κινηματογράφους της Βρετανίας.

Όπως είναι γνωστό το event φιλοξενεί το Λίβερπουλ και ο τελικός -μετά τους δύο ημιτελικούς (9 και 11 Μαΐου)- θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Μαΐου.

Άλλωστε, τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό στο Liverpool Arena έγιναν ανάρπαστα: εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 40 λεπτά από την έναρξη της προπώλησης.

Ο Τζον Τράβερς, επικεφαλής του CinemaLive, που αναλαμβάνει τη διανομή του τελικού στις κινηματογραφικές αίθουσες, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «ευτυχής» που συνεργάζεται με το BBC για να μεταφέρει τον διαγωνισμό στη μεγάλη οθόνη.

Στους βρετανικούς κινηματογράφους αναμένεται να στηθεί μία άλλη μεγάλη γιορτή. «Θέλουμε το κοινό να διασκεδάσει, να έρθουν οι παρέες φορώντας τα φανταχτερά τους ρούχα και να απολαύσουν αυτή την ιστορική περίσταση στη μεγάλη οθόνη», όπως δήλωσε.

Η προπώληση των εισιτηρίων στους 500 κινηματογράφους της Βρετανίας που θα μεταδώσουν τον τελικό θα ανοίξει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Παρουσιαστές της φετινής Eurovision είναι η ηθοποιός Χάνα Γουάντινγκχεμ, γνωστή στο ευρύ κοινό από τον ρόλο της στη σειρά «Ted Lasso», η τραγουδίστρια και κριτής στο ριάλιτι Britain’s Got Talent, Αλέσα Ντίξον, η Ουκρανή τραγουδίστρια Γιούλια Σάνινα και ο σταρ της βρετανικής -και όχι μόνο- τηλεόρασης Γκράχαμ Νόρτον, ο οποίος θα κάνει και τον σχολιασμό για το βρετανικό τηλεοπτικό κοινό.

Με πληροφορίες από BBC/ huffpost.gr