Η Παμμακεδονική κρούει κώδωνα κινδύνου για την απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας

Φωτογραφία: Από αριστερά διακρίνονται οι Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης, Μιχάλης Στρατής, Πάνος Πολιτίδης και Ιορδάνης Αλεξιάδης. 

Νέα Υόρκη.- Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής μέσω μιας ανακοίνωσης τύπου κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Φλώρινας για την αναγνώριση και λειτουργία εντός ελληνικής επικράτειας του σλαβικού σωματείου «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα».

Τονίζει ότι η νομιμοποίηση του εν λόγω Κέντρου αποτελεί την αφετηρία για την υλοποίηση σχεδίου «για την αναγνώριση μιας δήθεν μειονότητας με ορατή πλέον και την πιθανότητα υλοποίησης του σλαβικού ιδεολογήματος της «Μεγάλης Μακεδονίας» με πολύ πιθανό σενάριο η μελλοντική απόσχιση ελληνικών εδαφών».

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου που φέρει τις υπογραφές του ύπατου προέδρου Παναγιώτη Πολιτίδη, του αντιπροέδρου Ιορδάνη Αλεξιάδη και του γραμματέα Μιχάλη Στρατή:

Η ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής.

Με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Φλώρινας στις 2 Φεβρουαρίου 2023 που νομιμοποιεί εντός Ελλάδος το σλαβικό σωματείο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής δηλώνει την σθεναρή αντίθεση της.

Ήταν, είναι και θα είναι η μακροχρόνια και πάγια θέση της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής από την ίδρυσή της το 1947 η μη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικής ταυτότητας.

Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας, η Παμμακεδονική κρούει τον κώδωνα κίνδυνου για την απειλή που δέχεται η εθνική κυριαρχία του Ελληνικού λαού επειδή γίνεται ολοφάνερη η μελλοντική τακτική της γείτονος χώρας και των υποστηρικτών της στην δημιουργία και αναγνώριση μιας δήθεν μειονότητας με ορατή πλέον και την πιθανότητα υλοποίησης του σλαβικού ιδεολογήματος της «Μεγάλης Μακεδονίας» με πολύ πιθανό σενάριο η μελλοντική απόσχιση ελληνικών εδαφών. Δυστυχώς, αντιπρόσωποι της ελληνικής κοινωνίας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ γνωρίζουν τα παραπάνω κωφεύουν για να μην κακολογήσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

ΚΑΛΟΥΜΕ την ελληνική κυβέρνηση να πάρει την σωστή θέση σε αυτό το φλέγον ζήτημα και να βάλει εις ενέργεια κάθε κίνηση να αποτρέπει το δυσάρεστο κατά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του απανταχού ελληνισμού.