Ήρθαν πάμφτωχοι από τη Λέσβο και τώρα καμαρώνουν την κόρη τους βουλευτή και πιθανότατα υπουργό στην Αυστραλία

Η Σόφη Κώτση.

 

Νέα Νότια Ουαλία.- O συνεργάτης του «Νέου Κόσμου» στο Σίδνεϊ, Billy Cotsis, είναι αδελφός της Σόφης Κώτση, που διατήρησε άνετα την έδρα της στις πολιτειακές εκλογές της Νέας Νότιας Ουαλίας και είναι πολύ πιθανόν να γίνει και υπουργός.

Μεταξύ άλλων μας γράφει ο Billy Cotsis:

« Η Σόφη Κώτση διατηρεί την έδρα του Canterbury, όπου γεννηθήκαμε με 75% των ψήφων και με διαφορά 8,9%. Υποστηρίχθηκε από πολλά στελέχη της περιοχής αλλά και από την παροικία μας καθώς η εκλογική της περιφέρεια περιλαμβάνει το Earlwood, τμήματα του Kingsgrove, του Canterbury, του Belmore, όπου ζουν πολλοί ελληνόφωνοι. Το Canterbury είναι ένα μέρος πραγματικής ποικιλομορφίας και μια αντανάκλαση του πολυπολιτισμικού Σίδνεϊ.

Η νίκη γιορτάστηκε στο σπίτι των Μυτιληνιών. Φώτο: Supplied

Η νίκη της γιορτάστηκε στο Mytilenean House Μυτιληναίο Σπίτι, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την οικογένειά μας. Είμαστε από τη Λέσβο και οι γονείς μου ήρθαν εδώ με σχεδόν τίποτα, είχαν εκπαίδευση δημοτικού σχολείου και η φτώχεια ήταν φίλος τους όταν ήταν παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση ένα από τα παιδιά τους να εκλεγεί βουλευτής και να γίνει υπουργός. Να όμως..

Οι Εργατικοί και ιδιαίτερα ο Γκαφ Γουίτλαμ άνοιξαν τις καρδιές τους στους μετανάστες τη δεκαετία του 1970. Η αδελφή μου φιλοξένησε τον Γκαφ μια φορά σε μια συνάντηση του παραρτήματος των Εργατικών του Κίνγκσγκροουβ, όταν εκείνη ήταν νέα και εγώ έφηβος. Μου άλλαξε τον κόσμο καθώς είδα πόσο εμπνευσμένος άνθρωπος ήταν. Συνάντησα και τον πρώην πρωθυπουργό της NSW Morris Iemma σε μια παρόμοια συνάντηση. Άλλος ένας υπέροχος άνθρωπος που έδειξε τι μπορούν να πετύχουν τα παιδιά των μεταναστών. Αυτό είναι το Εργατικό Κόμμα, έχει ποικιλομορφία και ευκαιρίες για όσους μπορούν να δουλέψουν σκληρά και πιστεύουν ότι θα κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία.

Το να είσαι από τη Λέσβο και να βλέπεις την κόρη σου να μπαίνει στην κυβέρνηση σε εκδήλωση στο Mytilenean House (Μυτιληναίο Σπίτι) είναι μεγάλη υπόθεση για τους γονείς μου. Ήταν η Μυτιληναϊκή Αδελφότητα που πραγματικά αγκάλιασε ανθρώπους σαν τους γονείς μου όταν μεγάλωναν, οπότε ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για την οικογένεια. Στο Μυτιληναίο Σπίτι δεν μας αποκαλούσαν ποτέ γουρούνι ή Γκρίζο Έλληνα, ήμασταν απλά άνθρωποι από τη Λέσβο που μοιραζόμασταν την κουλτούρα μας. Ο πρόεδρος της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας, Πέτρος Ψωμάς ήταν εκεί όπως και πολλοί άλλοι ομογενείς.

Η Σόφη Κώτση με τους πατριώτες της από τη Λέσβο.

Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τον Chris, τη Sophie, τον Steve Kamper – του οποίου ο πατέρας συνήθιζε να κάνει τους τις φορολογικές δηλώσεις του πατέρα μου όταν ζούσαμε σε ένα σπίτι στο Canterbury.

Είμαστε όλοι ευγνώμονες για την ευγένεια και την τάξη που έδειξαν ο απερχόμενος πρωθυπουργός αλλά και ο νέος πρωθυπουργός. Και οι δύο άνδρες αξίζουν μεγάλο έπαινο για τις υπέροχες και με σεβασμό εκστρατείες τους.

Οι γονείς της Σόφης Κώτση μοιράζουν ψηφοδέλτια για τον πρωθυπουργό Chris Minns.