Παναιτωλικός – Ιωνικός 0-1 / ΟΦΗ – Λαμία 4-1

Με πέναλτι του Σεμπά στο 35′ ο ψυχωμένος Ιωνικός νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και αύξησε τις πιθανότητες παραμονής στη Superleague 1 – Aπό ένα σουτ στο δοκάρι οι δυο αντίπαλοι, με τον Ελευθεριάδη (60′) και τον Κολοβό (89′).

Μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε απόψε (8/4) ο Ιωνικός στο Αγρίνιο, καθώς επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού και έτσι βγήκε, έστω και οριακά, από την επικίδυνη ζώνη. Την ίδια στιγμή οι «κυανοκίτρινοι» συνεχίζουν να παραπαίουν και μετά τα τελευταία αποτελέσματα άρχισαν να μπλέκουν!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Ανέστη στο τέρμα, τους Λιάβα, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μάρτενσον, Ντίαζ, Κολοβό στον άξονα, τους Σενγκέλια, Μόρσεϊ στα άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μύγα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά στον άξονα, τους Σεμπά, Μασά στα «φτερά» και τον Μάντζη στο «9».

«Αφαντος» ο Παναιτωλικός, ο Φαντιγκά με ένα πόδι έβαλε τις βάσεις για το 0-1

Σέντρα στο πρώτο ημίχρονο και η ανάπαυλα βρήκε τον Ιωνικό μπροστά στο σκορ με 1-0. Στα 54′ λεπτά που διάρκεσε (45’+9′ οι καθυστερήσεις) ο Παναιτωλικός έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία. Βασικά ήταν «άφαντος»! Τα «καναρίνια» δεν κρατούσαν μπάλα, έκαναν συνεχώς λάθη, δεν δημιουργούσαν, δεν είχαν «καθαρό μυαλό» και τίποτα δεν λειτούργησε για λογαριασμό τους.

Ο Ιωνικός από την πλευρά του διατηρούσε κατοχή σε επίπεδα άνω του 65% και ναι μεν δεν «έβγαζε» φάσεις, είχε ωστόσο μεταφέρει τη δράση στο μισό των γηπεδούχων. Μέχρι που φτάσαμε στο 31′ όπου ο Φαντιγκά αν και ήταν τραυματίας και κούτσαινε (!) έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και κέρδισε φάουλ έξω από τα αντίπαλα καρέ. Αμέσως μετά αντικαταστάθηκε (ο Ελευθεριάδης πέρασε στα άκρα, ο Μασάς στον άξονα), αλλά έτσι πρόλαβε και έβαλε τις βάσεις για το 0-1 της ομάδας του που ακολούθησε.

Στην εξέλιξη της εκτέλεσης του Κάνιας και ύστερα από σουτ του Μασάς που πήρε το «ριμπάουντ» ο Μλάντεν βρήκε την μπάλα με το χέρι και μετά από παρέμβαση του VAR καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών (υπήρξαν αρκετές και έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, δύο μέλη του πάγκου τους αποβλήθηκαν και για αυτό είχαμε αρκετό έξτρα χρόνο). Ο Σεμπά ευστόχησε από τα 11 βήματα και αυτόματα οι Νικαιώτες πήρε «κεφάλι» στο σκορ.

Ηθελαν αλλά… δεν οι γηπεδούχοι, δοκάρι οι φιλοξενούμενοι

Εύλογα στην ανάπαυλα τα «καναρίνια» προχώρησαν σε δύο αλλαγές (ντεμπούτο Στάγιτς ως αριστερός μπακ, ο Χουάνπι πήγε στα άκρα) αφού καλούνταν να διαφοροποιήσουν άρδην την εικόνα τους. Πλέον έδειχναν να κυκλοφορούν την μπάλα ένα… κλικ καλύτερα, όμως εκ νέου δεν «παρήγαγαν» φάσεις. Την ίδια στιγμή ο Ιωνικός έδειχνε διατεθειμένος να «περιμένει» και διαχειρίζονταν την όποια πίεση ήθελαν να του βάλουν οι αντίπαλοί του.

Μάλιστα ήταν εκείνος που βρέθηκε φάτσα με το γκολ, όταν στο 60′ άπλωσε το παιχνίδι του στο τρανζίσιον, ο Μάντζης βρήκε κάθετα τον Σεμπά και εκείνος έστρωσε όμορφα στον Ελευθεριάδη που πλάσαρε μέσα από τα καρέ του Ανέστη, όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ελληνα πορτιέρε.

Με 4-4-2 τα «καναρίνια», τριάδα στα στόπερ οι Νικαιώτες

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, όπου στην «εξίσωσή» του μπήκε και ο όρος διαχείριση. Οι γηπεδούχοι «γύρισαν» στο 65′ τη διάταξή τους σε 4-4-2 με τον Πέδρο στο πλευρό του Καρέλη και οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» στο 68′ όταν μπήκε ο Πάουλο Σόουζα και είχαν τρία στόπερ.

«Ανέβηκαν» τα «καναρίνια»

Τα «καναρίνια» αύξησαν την πίεσή τους και μάλιστα η «κατοχή» γύρισε στα επίπεδα του 55% υπέρ τους. Ομως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, παρότι στο 73′ βρήκαν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Καρέλη (σε καλή θέση δεν έκανε καλό τελείωμα) και στο 80′ ο Κολοβός είδε το φαλτσαριστό σουτ του να περνά για λίγο άουτ.

Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του 89′ για το 1-1

Και επειδή σήμερα δεν τους πήγαινε τίποτα, στο 89′ «έχασαν» ένα γκολ από αυτά που λέμε δεν χάνονται. Ο Αποστολάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και «έκοψε» στο ύψος της μικρής περιοχής στον Κολοβό που πλάσαρε εξ’ επαφής αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Καρέλης που πήρε το «ριμπάουντ» δεν κατάφερε επίσης να σκοράρει.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Λιάβας (42′ Αποστολάκης), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Στάιτς), Μάρτενσον, Ντίας (76′ Ξενιτίδης), Σενγκέλια (46′ Χουάνπι), Κολοβός, Μόρσεϊ (64′ Ζοάο Πέντρο) και Καρέλης.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (32′ Ελευθεριάδης), Σεμπά, Μαντζής και Μασάς (68′ Ούγκο Σόουζα).

Πηγή:gazzetta.gr

ΟΦΗ – Λαμία 4-1: Κρητική τεσσάρα με ανατροπή

 

Ο ΟΦΗ πήρε το τρίποντο επικρατώντας 4-1 της Λαμίας με ανατροπή. Ντίκο (42′), Μεγιάδο (45′) και Τοράλ (78′, 82′) απάντησαν στο γκολ του Μαρτίνεθ (21′). Παραμένει σε δύσκολη θέση η ομάδα της Φθιώτιδας.

Ο ΟΦΗ πήρε δεύτερη σερί νίκη. Οι Κρητικοί επικράτησαν 4-1 της Λαμίας για την 3η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League με ανατροπή, με την ομάδα της Φθιώτιδας να παραμένει σε δύσκολη θέση.

Ο Μαρτίνεθ έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους στο 21′. Ωστόσο, ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή με τους Ντίκο (42′) και Μεγιάδο (45′), ενώ ο Τοράλ κλείδωσε το παιχνίδι με γκολ στο 78′ και στο 82′.

Κάπως έτσι, ο ΟΦΗ είναι στην 2η θέση των playouts στους 33 πόντους, με τη Λαμία να παραμένει στους 23 βαθμούς.

Το ματς

O OΦΗ ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τη Λαμία να προσπαθεί να απειλήσει στην κόντρα επίθεση. Η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε το προβάδισμα στο 21ο λεπτό του παιχνιδιού. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, οι Διαμαντής, Μεγιάδο και Βούρος δεν κατάφεραν να διώξουν, ο Μαρτίνεθ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και πλάσαρε για το 1-0.

Η εικόνα στη συνέχεια δεν άλλαξε. Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία και η Λαμία προσπαθούσε στην κόντρα. Στο 42′ οι Κρητικοί έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ντίκο έκανε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με το δεξί και νίκησε τον Γκαραβέλη στη γωνία του.

Οι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα το παιχνίδι τρία λεπτά αργότερα, πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Μεγιάδο έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Ντε Βινσέντι, άλλαξε πορεία και αιφνιδίασε τον Γκαραβέλη για το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ εξακολουθούσε να είναι πιο απειλητικός. Στο 58′ ο Ντίκο πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Γκαραβέλη να πέφτει και να μπλοκάρει. Στη συνέχεια η Λαμία δοκίμασε να ανεβάσει την απόδοσή της.

Στο 64ο λεπτό μάλιστα είχε και καή ευκαιρία. Ο Βέργος βρέθηκε δεξιά στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Μανδάς απέκρουσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα στο 71′ ο Ντίκο δοκίμασε ξανά τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα της ομάδας της Φθιώτιδας.

Στο 78ο λεπτό οι Κρητικοί κλείδωσαν το τρίποντο. Ο Λάρσον από τα δεξιά είδε τον Τοράλ μέσα στην περιοχή. Ο Ισπανός πλάσαρε μπροστά από τον Τζανετόπουλο για το 3-1. Μάλιστα, ο Τοράλ ανέβασε περαιτέρω τον δείκτη του σκορ, όταν σκόραρε στο 82′ με πλασέ από τα αριστερά. Η Λαμία είχε ευκαιρία να μειώσει με δοκάρι του Τόσιτς, όμως το 4-1 έμεινε έως το φινάλε.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (85′ Γιοχού), Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ (67′ Τοράλ), Τοράρινσον, Μπάκιτς (79′ Περέα), Νέιρα (68′ Φελίπε), Ντίκο (79′ Μοσκέρα)

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Αμπάντα (64′ Σαραμαντάς), Μαρτίνεθ, Νούνιες, Τζανδάρης (64′ Μπεχαράνο), Καραμάνος (64′ Τόσιτς), Ντε Βινσέντι (64′ Μεδίνα), Βέργος (77′ Βέργος)