Τον Μάιο η απευθείας πτήση της «American Airlines» από ΗΠΑ προς Ελλάδα

Επιστρέφουν από τα μέσα της Ανοιξης οι απευθείας πτήσεις της «American Airlines» από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν, με κάθε επισημότητα, τα αρμόδια στελέχη της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, από τον Μάιο θα ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, ενώ από τον αμέσως επόμενο μήνα θα συμβεί το ίδιο και με την γραμμή του Σικάγου, η οποία έχει «λύσει τα χέρια» της ελληνοαμερικανικής κοινότητας του Ιλινόις, αλλά και των Αμερικανών τουριστών, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να ταξιδεύουν με ενδιάμεσο προορισμό.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό και εμπορικό αντιπρόεδρο της «American Airlines» στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία – Ειρηνικό (APAC), Κάιλ Μάμπρι (Kyle Mabry), η εταιρεία θα μεταφέρει «ακόμη περισσότερους επιβάτες πέρα από τον Ατλαντικό το προσεχές καλοκαίρι».

«Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να καλύψουμε την αυξανόμενη ζήτηση για πτήσεις προς τις ΗΠΑ από την Ευρώπη. Το περασμένο καλοκαίρι μας έδειξε ότι τα ταξίδια βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες των ανθρώπων, με τις καλοκαιρινές αποδράσεις να αποτελούν βασικό σημείο αναφοράς κάθε χρόνο, τόνισε. Φέτος, η εταιρεία παρέχει επιπλέον 14% πτήσεις, συμβάλλοντας στην περαιτέρω καθιέρωση της ‘American’ ως κορυφαίου αερομεταφορέα των ΗΠΑ στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις απευθείας πτήσεις

Η «έκρηξη» των κρατήσεων της περσινής τουριστικής σεζόν, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φετινό καλοκαίρι -το πρώτο πλήρως απαλλαγμένο από τους περιορισμούς της πανδημίας- οδήγησε τις αεροπορικές εταιρείες στην επαναφορά των απευθείας πτήσεων από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο «JFK» υπάρχει ήδη η μια πτήση της «Delta Airlines», η οποία αναχωρεί στις 3:10 το μεσημέρι. Παράλληλα, από τις 8 Μαϊου, η ίδια εταιρεία θα προσθέσει άλλη μια πτήση από τη Νέα Υόρκη, η οποία θα αναχωρεί στις 8:35 το βράδυ. Την ίδια περίοδο, θα ξεκινήσει και η προαναφερόμενη πτήση της «American Airlines», με ώρα αναχώρησης στις 5:35 το απόγευμα.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, κα συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο «EWR», θα προστεθεί από τις 4 Μαϊου η επιλογή της «United Airlines», με πτήσεις που θα αναχωρούν στις 5:40 το απόγευμα.Στο ίδιο αεροδρόμιο συνεχίζονται – όπως συμβαίνει όλο τον χρόνο- οι απευθείας πτήσεις της «Emirates», με ώρα αναχώρησης τις 11:55 το βράδυ.