AHEPA Maritime Hj-45 «St’ Nicholas»: Νέα δωρεά στην Εκκλησία

Σε μία ακόμη μεγάλη δωρεά για την ανακαίνιση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στο νησί της Σύμης, προχώρησε το Maritime Chapter. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων πολλαπλής κοινωνικής και φιλανθρωπικής προσφοράς που το Maritime Chapter Hj-45 «St’ Nicholas» επιτελεί υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της παγκόσμιας οικογένειας της AHEPA.

Στις 26 Μαρτίου 2023, με την ολοκλήρωση των εργασιών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σε μεγαλοπρεπή ακολουθία, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ. Χρυσόστομο Β΄, τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό και πολλών άλλων κληρικών, καθώς και επίσης και μεγάλης αντιπροσωπείας αδελφών του Chapter μας, που μετέβησαν στο νησί για αυτό το σκοπό.

Tο «παρών» έδωσαν επίσης, ο Δήμαρχος Σύμης κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ο Διοικητής Δ. Α. Ν. ο Συνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Βρανάς, ο Διοικητής του 549 Τ.Ε. Σύμης κ. Γεώργιος Καμπίλαυκος, καθώς επίσης και άλλοι Εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων. Επίσης, την τελετή των εγκαινίων, τίμησαν με την παρουσία τους και εκατοντάδες πιστοί, τόσο από την Σύμη, όσο και από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διαδικασία της κατασκευής και ανακαίνισης του Ναού, αντικαταστάθηκαν οι παλαιοί αποσαθρωμένοι σοβάδες, πραγματοποιήθηκε νέα σύγχρονη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, το δάπεδο επιστρώθηκε με νέες μαρμαρόπλακες, τοποθετήθηκε νέο ξυλόγλυπτο τέμπλο, ο Δεσποτικός Θρόνος, το Προσκυνητάρι, στασίδια, νέος ξυλόγλυπτος επιχρυσωμένος και αγιογραφημένος πολυέλαιος. Τέλος, αντικαταστάθηκαν τα παλιά κουφώματα και η πόρτα. Με το πέρας των εγκαινίων του Ναού, ακολούθησε επίσημο ευχαριστήριο γεύμα στην Τραπεζαρία της Μονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Πρόεδρος του Chapter Δημήτριος Ματθαίου ανακοίνωσε μια ακόμη δωρεά προς την Ιερά Μονή του Πανορμίτη. Συγκεκριμένα, το Maritime Chapter θα χρηματοδοτήσει την μετατροπή της τραπεζαρίας της Ιεράς Μονής, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Αίθουσα Συνεδριάσεων και Συνεδρίων, για όλο το νησί, μιας και αποτελεί τη μεγαλύτερη διαθέσιμη αίθουσα στη Σύμη. Στο πλαίσιο της ανακατασκευής θα πραγματοποιηθεί και η τοποθέτηση του αντίστοιχου εξοπλισμού Συνεδριακού κέντρου.

Πηγή:naftemporiki,gr