Ο Γιώργος Λογοθέτης Μέγας Τελετάρχης της Παρέλασης της 30ής Απριλίου στη ΝΥ

Νέα Υόρκη.- Τον ορισμό του εκτελεστικού προέδρου της Libra Group, Γεωργίου Μ. Λογοθέτη, ως Μεγάλου Τελετάρχη της παρέλασης της 30ής Απριλίου στην 5η Λεωφόρο, ανακοίνωσε κι επίσημα η Επιτροπή Παρέλασης, επικυρώνοντας μια εξέλιξη η οποία ήταν δρομολογημένη εδώ και μερικές εβδομάδες.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα και ως Ελληνοαμερικανός αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που ορίστηκα Μέγας Τελετάρχης της εφετινής Παρέλασης για την Ελληνική Ανεξαρτησία στη Νέα Υόρκη. Πάντοτε αισθάνομαι υπερηφάνεια για τις ελληνικές μου ρίζες και ιδιαίτερα στην παρούσα ευκαιρία, καθώς αναγνωρίζω την αδιάλειπτη και εξαιρετική συνεισφορά της Ελλάδος και των Ελληνοαμερικανών και στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στη δημοκρατία και στον πολιτισμό, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Λογοθέτης.

Παράλληλα, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Libra Group θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής στο Δείπνο των Τελεταρχών, που θα γίνει την παραμονή της παρέλασης. Η παρουσία και η συμμετοχή του σκόρπισαν ικανοποίηση στους διοργανωτές, καθώς αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο όσον αφορά στο γόητρο της διοργάνωσης, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αφού ο ίδιος θα συνεισφέρει στο Λεύκωμα -με την αγορά μιας σημαντικής καταχώρησης- αλλά και στο Δείπνο, όπου έχει ειδοποιήσει ότι θα αγοράσει τρία τραπέζια, ως μεγάλος χορηγός.

Υπενθυμίζεται ότι η Libra Group ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Λογοθέτη και ως εκ τούτου, διατηρεί βαθιά προσήλωση στις οικογενειακές αξίες. Ο Γιώργος Λογοθέτης γεννήθηκε στο Λονδίνο, όπου διέμενε μέχρι το 2005 όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Εκτοτε έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα και αισθάνεται περήφανος ως Αμερικανός πολίτης.

Αλλωστε, όπως είχαν αναφέρει και προηγούμενα ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» η Επιτροπή Παρέλασης είχε θέσει ως βασικό στόχο την τοποθέτηση ενός επιφανούς ομογενή στη θέση του Μεγάλου Τελετάρχη, γεγονός που δεν είχε συμβεί από το 2019, στην τελευταία παρέλαση πριν από την πανδημία, όταν στην ίδια θέση είχε οριστεί ο Τζορτζ Μάρκους (George Marcus), ένας από τους πλέον ισχυρούς Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, με έδρα την Καλιφόρνια.

Στις φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα τιμηθούν επίσης οι κύριοι Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis), πρόεδρος του ομίλου Red Apple και επίτιμος πρόεδρος της παρελάσεως, o δημοσιογράφος Ερνι Ανάστος (Ernie Anastos), ως επίτιμος τελετάρχης, όπως επίσης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γεώργιος Τσούνης (George Tsunis) και ο διεθνούς φήμης μουσικός και ερμηνευτής -και πρώην τελετάρχης της παρέλασης- Γιώργος Νταλάρας.

Πηγή:ekirikas.com