Μπορεί ο Ολυμπιακός να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του τίτλου;

Το κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού για να μείνει «ζωντανός» στην διεκδίκηση του τίτλου.

 

Η εφετινή σεζόν είναι γεμάτη… σκαμπανεβάσματα για τον Ολυμπιακό, καθώς από την αισιοδοξία στην αφετηρία της σεζόν με τις μεταγραφές ΜαρσέλοΧάμες και Βρσάλικο, πήγαμε στο -12 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και από εκεί στο ροκάνισμα της διαφοράς χαρη στο συμμάζεμα που έκανε ο Μίτσελ με την έλευσή του.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στο -3, όμως αντί να εκμεταλλευτούν την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και να πάνε στο -1, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Άρη και έχασαν το επόμενο ματς στην Λεωφόρο, με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκονται σε απόσταση 6 βαθμών από την πρώτη θέση.

Η διαφορά αυτή σίγουρα δεν είναι απαγορευτική, όμως μπορεί να δείξει το αγωνιστικό πρόσωπο που χρειάζεται για να καλυφθεί; Όπως και να έχει πάντως, η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό έχει μπροστά της 6 τελικούς, στους οποίους δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, είτε παίζει εκτός έδρας…

Αναλυτικά το πρόγραμμα

  • Ολυμπιακός-ΑΕΚ
  • Άρης-Ολυμπιακός
  • Ολυμπιακός-Βόλος
  • ΑΕΚ-Ολυμπιακός
  • Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
  • ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι το εξής… Μπορεί ο Ολυμπιακός να το κάνει;

Η ποιότητα και η εμπειρία

Μπορεί οι μεγάλοι αστέρες να αποτελούν παρελθόν, αλλά στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν ακόμα παίκτες με ικανότητα και ποιότητα να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. ΜπακαμπούΜπιέλΦορτούνης και Χουάνγκ ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να προσφέρει και ο Βαλμπουενά που έχει ενεργοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει το know how σε καταστάσεις που… καίει η μπάλα και ο πρωταθλητισμός είναι κάτι που υπάρχει στο… αίμα του. Κάτι που φάνηκε και με το ροκάνισματης διαφοράς που για άλλες ομάδες θα ήταν απαγορευτική.

Η έλλειψη συνέπειας και δυνάμεων

Για να μπορέσουν όμως να τα καταφέρουν, θα πρέπει να εξαφανίσουν μία βασική αδυναμία τους. Την έλλειψη συνέπειας σε καλές εμφανίσεις που θα συνδυάζονται και με αποτελέσματα, καθώς στα ντέρμπι φέτος το κατάφερε μόλις δύο φορές. Μία κόντρα στην ΑΕΚ και μία με τον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα στην εξίσωση θα πρέπει να μπει και η διάρκεια, καθώς στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα και με την διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Τόσο γενικά στις επόμενες αγωνιστικές, όσο και εντός ενός παιχνιδιού όπου οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να μένουν από δυνάμεις σε αρκετές περιπτώσεις, όταν απαιτείται δύναμη και πρέσινγκ από το πρώτο λεπτό.

Τέλος, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θα πρέπει όχι απλά να μειωθούν, αλλά να εξαφανιστούν τελείως τα αμυντικά λάθη που τόσο πολύ έχουν στοιχίσει στους Πειραιώτες φέτος, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά που έγιναν στα ματς με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: gazzetta.gr