Άνοιγμα Τσίπρα στη νεολαία: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τη Zoe Pre για τα προβλήματα των νέων και την πολιτική – «Να πάνε οι νέοι μαζικά στην κάλπη, δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος».

Σε πληθώρα ερωτήσεων για μία σειρά από θέματα που απασχολούν τους νέους, όπως ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, τα ζητήματα έμφυλης βίας, η αντιμετώπιση της έκρηξης των ενοικίων στα αστικά κέντρα, για τις ασχολίες του στον ελεύθερό του χρόνο, αλλά και για τη σημασία της συμμετοχής των νέων στις εκλογές της 21ης Μαΐου τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σε μία διαφορετική συνέντευξη στο κανάλι της γνωστής youtuber Zoe Pre.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναδρομή στην πορεία του στην πολιτική ενασχόληση, από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε στην δυσκολία του να βρίσκεται κανείς για πρώτη φορά στη σφαίρα της δημοσιότητας και θυμήθηκε την πρώτη φορά που είδε το εαυτό του σε αφίσα ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. «Πήγα μια μέρα στο σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια, όπου έμενα τότε και είδα ξαφνικά τη φάτσα μου και λέω ‘Ωχ’ και γύρισα πίσω. Πρέπει να έχεις πολύ γερές σταθερές ως χαρακτήρας για να μπορέσεις να πατήσεις στη γη. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να απογειωθείς και μετά η πτώση και η πρόσκρουση να είναι πολύ απότομη και δύσκολη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τα καλοκαίρια στα μέρη της μητέρας του στην Καβάλα, όπου πήγαινε για διακοπές, τις ατελείωτες ώρες που έπαιζε μπάλα με τους φίλους του στην αλάνα πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τα σκασιαρχεία για ραντεβού στον Λυκαβηττό, ενώ παρατήρησε ότι σήμερα έχει αλλάξει ο τρόπος της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης, του φλερτ των νέων και πως είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τη σημερινή νέα γενιά, ειδικά την περίοδο της πανδημίας. «Πολλά πράγματα έχουν γίνει πολύ εύκολα και αλλά πράγματα έχουν γίνουν πολύ δύσκολα» σημείωσε σχετικά με την είσοδο της τεχνολογίας στις σχέσεις των νέων ανθρώπων λέγοντας ότι «έχει σημασία να μπορείς να έχεις μια ουσιαστική επικοινωνία με τον άλλον, όχι μόνο με μηνύματα».

Η σχέση του κ. Τσίπρα με τους επικοινωνιολόγους δεν είναι καλή, όπως είπε ο ίδιος. «Δεν μπορώ να μπω στους κανόνες της επικοινωνίας και των επικοινωνιολόγων» σημείωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την απροθυμία του κ. Μητσοτάκη για ντιμπέιτ των δύο λέγοντας ότι «δεν υπήρχε περίπτωση εμένα να μου πει ο επικοινωνιολόγος μου να αποφύγω μια τηλεοπτική αναμέτρηση όπως τον Μητσοτάκη και να το κάνω».

Αναφέρθηκε στην σχέση με τα παιδιά του λέγοντας ότι «είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας ή καλή μητέρα από το να είσαι καλός πρωθυπουργός. Αν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρέπει να βρεις κάποιους κώδικες επικοινωνίας για να το απομυθοποιήσεις λίγο αυτό στο παιδί. Να μην είναι το παιδί σου ο ‘γιος του τάδε’, αλλά να είναι ο εαυτός του. Πρέπει να δουλέψεις πάνω σε αυτό και με το παιδί και με τους ανθρώπους γύρω του».