Φεστιβάλ Καννών: Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον Μάικλ Ντάγκλας

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP) via Associated Press

 

Η σχέση του ηθοποιού με τις Κάννες είναι μακρά: Από το «Σύνδρομο της Κίνας» και το «Βασικό Ένστικτο», στην «Ξεχωριστή Μέρα» και το «Behind the Candelabra».

Ο Μάικλ Ντάγκλας θα λάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στην τελετή έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Καννών στις 16 Μαΐου.

«Είναι πάντα μια ανάσα φρέσκου αέρα να βρίσκεσαι στις Κάννες, οι οποίες επί μακρόν παρέχουν μια θαυμάσια πλατφόρμα για τολμηρούς δημιουργούς με καλλιτεχνικό θράσος και αριστεία στην αφήγηση», δήλωσε ο βραβευμένος ηθοποιός και πρόσθεσε: «Από την πρώτη μου φορά, το 1979 για «Το Σύνδρομο της Κίνας» (σ.σ. την ταινία του Τζέιμς Μπρίτζες με την Τζέιν Φόντα και τον Τζακ Λέμον) μέχρι την πιο πρόσφατη πρεμιέρα μου για το «Behind the Candelabra» το 2013, το Φεστιβάλ πάντα μου υπενθύμιζε ότι η μαγεία του σινεμά δεν είναι μόνο σε αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, αλλά στην ικανότητά του να επηρεάζει όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά από περισσότερα 50 χρόνια στο χώρο, είναι τιμή μου να επιστρέφω στην Κρουαζέτ για να ανοίξουμε το Φεστιβάλ και να αγκαλιάσουμε την κοινή μας παγκόσμια γλώσσα του κινηματογράφου».

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθεί για πρώτη φορά, από τις 14 έως τις 16 Μαΐου, το ντοκιμαντέρ της Amine Mesta με τίτλο «Michael Douglas, The Prodigal Son».

Με πληροφορίες από Deadline /huffpost.gr