Ομογενής κυκλοφόρησε τη δική του σειρά γλυκών σε σούπερ μάρκετ αφού έμεινε άνεργος λόγω πανδημίας

Ο Nick Vavitis έχει κυκλοφορήσει τη δική του σειρά γλυκών στο σουπερμάρκετ Woolworths.Φώτο:Instagram

 

Όταν ο Nick Vavitis έχασε τη δουλειά του κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, αφοσιώθηκε στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη δική του σειρά γλυκών και μια επιχειρηματική συμφωνία που δεν φανταζόταν ποτέ.

Μπρίσμπαν.- Όλα ξεκίνησαν όταν ο 29χρονος food blogger, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά χωρίς δουλειά στο Μπρίσμπαν κατά τη διάρκεια του σκληρού lockdown λόγω της πανδημίας, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον χρόνο του φτιάχνοντας γλυκά.

«Δεν είχα δουλειά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και έπρεπε να πληρώσω τους λογαριασμούς. Δεν έβρισκα τίποτα, άρα ξεκίνησα να ψήνω γλυκά, όσο έψαχνα για δουλειά», δήλωσε ο Nick Vavitis στον «Νέο Κόσμο».

Ωστόσο, αυτό που στην αρχή φάνηκε μία ατυχής συγκυρία, για τον 29χρονο λάτρη γλυκών, αποδείχθηκε τελικά ένα δώρο εξ ουρανού.

«Σπάσαμε το ρεκόρ πωλήσεων στο τμήμα αρτοποιίας Woolworths και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων», δήλωσε ο Nick Vavitis στον «Νέο Κόσμο». Φώτο:Instagram

Ο Nick παραδέχεται ότι τον διακατείχε ανέκαθεν μία αγάπη για τα γλυκά. Το πάθος αυτό μεγάλωσε ακόμα περισσότερο μέσα από κριτικές που ασκούσε σε φαγητά, τις οποίες μάλιστα δημοσίευε στον προσωπικό του λογαριασμού στο Instagram.

«Πάντα μου άρεσε να δοκιμάζω διαφορετικά γλυκά, και τότε μια μέρα σκέφτηκα τι θα γινόταν αν έφτιαχνα δικά μου τα οποία θα περιλαμβάνουν τις αγαπημένες μου γεύσεις.»

Αυτή η σκέψη πυροδότησε μία ιδέα η οποία επρόκειτο να αλλάξει ριζικά τη ζωή του.

«Μοίρασα τα γλυκά που έφτιαξα στους φίλους μου, οι οποίοι μου είπαν ότι πρέπει να τα πουλήσω το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Nick.

Ο Nick Vavitis ατά τη διάρκεια του locwkdown, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον χρόνο του φτιάχνοντας γλυκά. Φώτο:Facebook

Οι φίλοι του «γεύτηκαν» την επιτυχία που θα μπορούσε να γνωρίσει ο Nick μέσα από τα γλυκά του, και του φύτεψαν τον σπόρο ο οποίος στη συνέχεια θα οδηγούσε σε μία ασύλληπτη συμφωνία με μία μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Οι γλυκές δημιουργίες του ομογενή, τράβηξαν την προσοχή του Chris, διευθυντή αρτοποιίας του σούπερμάρκετ Woolworths, ο οποίος, μαζί με τον Dave από το αρτοποιείο Buonissimo, πλησίασαν τον Nick και τον ρώτησαν αν θα ενδιαφερόταν να κυκλοφορήσει την μάρκα του, που φέρει το όνομα CHOCLT στο Woolworths.

Σύμφωνα με τον 29χρονο Ελληνοαυστραλό Nick, η συμφωνία αυτή αποδείχθηκε πολύ «πιο επιτυχημένη» από ό,τι είχε ποτέ φανταστεί.

«Σπάσαμε το ρεκόρ πωλήσεων στο τμήμα αρτοποιίας Woolworths και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων».

Αφού πρώτα ξεκίνησε να πουλάει τα γλυκά του κατασκευάσματα στο Μπρίσμπαν, ο Nick συνέχισε τα επιχειρηματικά του βήματα στη γενέτειρά του, Μελβούρνη, όπου και μετακόμισε.

Αναμειγνύοντας γεύσεις καραμέλας μπισκότου, cheesecake, και red velvet, ο Nick επιθυμεί να «γλυκάνει» τα στόματα και τις καρδιές των ανθρώπων, ενώ παραδέχεται ότι έχει φτιάξει και μερικά γλυκά με γεύσεις εμπνευσμένες από την Ελλάδα.

«Τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το cookie pie και τα brownies, τα οποία είναι και τα γλυκά που φέρουν την χαρακτηριστική μου υπογραφή, καθώς είναι ξεχωριστά για εμένα».

Εξηγεί ότι «η αγάπη» που έχει βάλει μέσα σε αυτά, «εκδηλώνεται μέσα από τις γεύσεις».

Επιπλέον, προσθέτει ότι οι αντιδράσεις όσων δοκίμασαν τα γλυκά του ήταν ιδιαίτερα θετικές και εγκάρδιες, γεγονός που για τον ίδιο αποτελεί μία μεγάλη επιβράβευση για όλη τη προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να παραδώσει ένα «καλό προϊόν».

Η ιστορία του Nick αποτελεί μία απόδειξη, του πώς μία φαινομενικά ατυχής κατάσταση μπορεί μερικές φορές να φέρει τα πιο τυχερά αποτελέσματα, και παρά το γεγονός ότι μια αποτυχία μπορεί εύκολα να βυθίσει κάποιον στο σκοτάδι, σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί τις τέλειες συνθήκες για να αναδυθεί μια ιδανική ευκαιρία.

Όσον αφορά το μέλλον, στόχος του Nick είναι να «μεγαλώσει» την επιχείρησή του στα Woolworths, καθώς στοχεύει «να κυκλοφορήσει περισσότερες γεύσεις», που θα «αναστατώσουν» τους ουρανίσκους των ανθρώπων που θα τις δοκιμάσουν.

Πηγή:neoskosmos.com