Λάζαρος Λασκαρίδης: Πέθανε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης.

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, μετά από πτώση από μπαλκόνι.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» ως πολυτραυματίας σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών. Σήμερα (8.5.2023) έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή, 12 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα.

Μηνυτήρια αναφορά είχε καταθέσει πριν μερικές ημέρες ο δικηγόρος και φίλος του Λάζαρου Λασκαρίδη, Δημήτρης Μπόλης.

Έπεσε από μπαλκόνι όταν υποχώρησε το κάγκελο

Υπενθυμίζεται ότι ο Λάζαρος Λασκαρίδης στις 27 Απριλίου βρισκόταν σε μια εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Εκεί, κάποια στιγμή βγήκε έξω σε ένα εσωτερικό μπαλκόνι του κτιρίου. Στηρίχθηκε σε ένα κάγκελο το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει να πέσει στο κενό από ύψος 2,5-3 μέτρων.

Τραυματίστηκε στο κεφάλι και άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν καθώς το σημείο ήταν δύσβατο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο.

Όλο αυτό το διάστημα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή έχοντας βαριά τραύματα, ωστόσο , όπως έγινε σήμερα το πρωί γνωστό δεν τα κατάφερε και υπέκυψε βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την οικογένειά του.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ο Δήμος Καλλιθέας εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη. Ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος.

Το έργο του στον Δήμο Καλλιθέας

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΄΄ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ΄΄ ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014. Από το 2019 είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, και ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Μέσα από το έργο του αυτό, ο Λάζαρος Λασκαρίδης αφήνει πίσω του , μεγάλη παρακαταθήκη με νέους θεσμούς όπως το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» και τα «Χαροκόπεια» ενώ το όραμά του θα συνεχίσει να εμπνέει τον Δήμο της Καλλιθέας».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου

«Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο.

​Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας.

​Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια».