Άγγιξαν τις $30.000 οι δωρεές του δείπνου υπέρ της ανέγερσης νέου κτιρίου στην Αστόρια

Τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας που συμμετείχαν στην ερανική εκδήλωση υπέρ του νέου κτιριακού συγκροτήματος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Νέα Υόρκη.- Άγγιξαν τις τριάντα χιλιάδες οι δωρεές των στελεχών, των μελών και των φίλων της κοινότητας που συμμετείχαν στο δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 4ης Μαϊου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» για την ενίσχυση του ταμείου για την ανέγερση του νέου εξαώροφου κτιρίου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια που ανεγείρει το προπύργιο του Ελληνισμού και το οποίο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» στους τρεις πρώτους ορόφους θα στεγάσει τον βρεφικό σταθμό (Daycare Center) και το κοινοτικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Οι επάνω όροφοι θα περιέχουν δέκα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τα οποία θα καταστήσουν αυτοσυντήρητο το νέο οικοδόμημα. Στην οροφή του θα δημιουργηθεί η παιδική χαρά για τα παιδιά του Βρεφικού Σταθμού.

Το κτιριακό συγκρότημα έχει πάρει την τελική του μορφή και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τους προσεχείς μήνες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων τον Σεπτέμβριο θα λάβουν την προσωρινή άδεια καταλληλότητας και θα ξεκινήσει η αξιοποίησή του.

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Νικόλαος Πάρος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, Νίκος Γαβαλάς και π. Γεώργιος Κασάπογλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο έρανος διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του τέως προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και πρώην προέδρου, Φώτιου Παπαμιχαήλ και κατά κοινή ομολογία ήταν άρτιο οργανωμένο. Ο κ. Παπαμιχαήλ με την ιδιότητά του ως πολιτικού μηχανικού επέβλεπε αφιλοκερδώς την πορεία των εργασιών.

Η παρουσία του ιερατικού προϊσταμένου, π. Ανάργυρου Σταυρόπουλου των ιερέων, π. Νικολάου Πάρου και π. Γεωργίου Κασάπογλου, του τέως και του νυν προέδρου της κοινότητας, Στάφανου Θωμάτου και Νικολάου Παπαϊωάννου αντίστοιχα, του διευθυντή του σχολείου Τζον Αλφιέρι και των υποδιευθυντριών Ελένης Καραγεωργίου και Τσαμπίκας Σιδέρη, καθώς επίσης και άλλων στελεχών της κοινότητας εξέπεμψε μηνύματα ενότητας και υποστήριξης του προηγμένου σχολικού συστήματος του Αγίου Δημητρίου.

Και αυτό διότι 66 χρόνια μετά την ίδρυση του Ημερήσιου Σχολείου και 46 χρόνια μετά την δημιουργία του Λυκείου η κοινότητα ετοιμάζεται να υλοποιήσει έναν αρκετά φιλόδοξο στόχο καθώς θα θέσει σε λειτουργία τον βρεφικό της σταθμό, ο οποίος θα παράσχει την δυνατότητα σε 80 έως και 100 βρέφη να μεγαλώσουν σε ένα ελληνορθόδοξο περιβάλλον και να διδαχτούν την ελληνική γλώσσα.

Ο βρεφικός σταθμός θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και θα παράσχει την δυνατότητα στους Ελληνοαμερικανούς γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα ελληνοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στο δείπνο παρέστη και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και Νήσων Δονούσα, Σχοινούσα και Ηράκλεια, κ.κ. Νίκος Γαβαλάς, ο οποίος έχει αναλάβει και την εκτέλεση του έργου και ο οποίος ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες για την πορεία των εργασιών και την τοποθέτηση του πρώτου ανελκυστήρα.

Έρανος

Ο έρανος για το νέο συγκρότημα συνεχίζεται και για τους πιο γενναιόδωρους υπάρχουν επί πλέον κίνητρα μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε η ονοματοδοσία ολόκληρου του συγκροτήματος (για όποιον προσφέρει δύο και άνω εκατομμύρια δολάρια), του μεγίστου ευεργέτη (Grand Benefactor) για την ονοματοδοσία εκάστου ορόφου (έναντι ενός και άνω εκατομμυρίου), του Μεγάλου Ευεργέτη (Major Benefactor) για την ονοματοδοσία εκάστης από τις τέσσερις αίθουσες του βρεφικού σταθμού (για ποσά της τάξεως των $250.000).

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τον οβολό τους για την ανέγερση του συγκροτήματος καλούνται να αποστείλουν τις επιταγές (πληρωτέες στο New Building Construction) στην διεύθυνση St. Demetrios Astoria, 30-11 30 Drive, Astoria, NY, 11102.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία της κοινότητας στο (718) 728-1718.

Πηγή:anamniseis.net