Σε διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη νέα μαρίνα Αλίμου

Θα κατασκευαστούν, μεταξύ άλλων, ζώνη εμπορικών καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας και παρκινγκ 850 – 1.000 θέσεων.

Με τη διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουλίου, συνεχίζεται η διαδικασία προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη της νέας μαρίνας Αλίμου, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, την οποία έχει αναλάβει η θυγατρική της Ελλάκτωρ, Reds.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη μαρίνα Αλίμου θα κατασκευαστούν, μεταξύ άλλων, ζώνη εμπορικών καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας και παρκινγκ 850 – 1.000 θέσεων.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει χερσαία ζώνη έκτασης περίπου 210 στρεμμάτων. Στην ΜΠΕ γίνεται αναφορά για ξενοδοχείο 5* με συνολική δυναμικότητα της τάξεως των 220 κλινών.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρονταν στην ετήσια οικονομική έκθεση της Reds η εταιρεία τελεί σε  αναμονή της αναγκαίας ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για να προχωρήσει στην έκδοση αδειών.

Όπως προβλέπεται στο από 13.08.2018 σχετικό Προεδρικό Διάταγμα η νέα μαρίνα Αλίμου θα είναι δυναμικότητας συνολικά 979 θέσεων ελλιμενισμού, εκ των οποίων 873 αφορούν σε σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών και μήκους έως 50 μ., 95 σε ναυταθλητικά σκάφη μήκους 6 μ. έως 15 μ., και 11 σε αλιευτικά σκάφη.

Θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τον άνετο και ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών, καθώς και την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων σε αυτά και των επισκεπτών της.

Η χερσαία ζώνη της μαρίνας, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει διοικητήριο, χώρους υγιεινής (με ντους, πλυντήριο και στεγνωτήριο), super market, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, εμπορικά καταστήματα, αποθήκες, χώρους εστίασης, χώρο χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών, πρατήριο καυσίμων οχημάτων και πλυντήριο οχημάτων.

Πηγή:naftemporiki.gr