Το μπλε του Κοβαλτίου

Της Πέγκυ Κονδυλοπούλου

Ο σπουδαίος Οδυσσέας Ελύτης είχε γράψει «Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις» . Η άνοιξη, είναι μια από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου. Είναι η ελπίδα και η αισιοδοξία που νιώθουμε αυτή την περίοδο. Την άνοιξη μπορούμε να ανανεωθούμε, υιοθετώντας τις αγαπημένες μας τάσεις της σεζόν.

Μέσα από τα ρούχα μας, μπορούμε όχι απλά να φτιάξουμε τη διάθεσή μας, αλλά και να εκφράσουμε το στιλ και την προσωπικότητά μας. Με βάση, όσα είδαμε στις πασαρέλες των Spring 2023, ξεχώρισε η τάση αυτή του μπλε του κοβαλτίου.

Το μπλε του κοβαλτίου είναι αρκετά φωτεινό ώστε να προκαλεί τα βλέμματα, αλλά και αρκετά διακριτικό ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά, είναι το είδος του μπλε που θα ενθουσιάσει ακόμα και αυτούς που δεν προτιμούν το χρώμα.

Αυτή η τόσο ιδιαίτερη απόχρωση που θυμίζει κατά πολύ το διαχρονικό μπλε του Ίβ Κλέιν έρχεται για να γεμίσει με χρώμα και θετική διάθεση το στιλ της νέας σεζόν. Σε ποιους οφείλουμε το εν λόγω trend; Οι οίκοι Loewe, Valentino, Alexander McQueen, Akris και Prada προτείνουν να επενδύσεις σε κοστούμια, αέρινα φορέματα, μεταξωτές μπλούζες και πουκάμισα, αλλά και σε αξεσουάρ σε μπλε απόχρωση. Η στιλιστική επιτυχία είναι δεδομένη.