Μια αλλιώτικη Γιορτή της Μητέρας στο νηπιαγωγείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Στιγμιότυπο από την Γιορτή της Μητέρας του Νηπιαγωγείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Νεα Υορκη.– Αλλιώτικη ήταν η Γιορτή της Μητέρας που διοργάνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, 10 Μαϊου 2023 το νηπιαγωγείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Η γιορτή έφερε τον τίτλο «Mommy and Me Tea Party» έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νίκος Ανδριώτης» και ήταν πλούσια σε συγκινήσεις, τόσο για τα νήπια, όσο και για τις μητέρες τους.

Η αίθουσα ήταν στολισμένη και έλαμπε από τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών, των μανάδων τους και των νηπιαγωγών. Στους τοίχους είχαν τοποθετηθεί τα έργα των παιδιών τα οποία ήταν αφιερωμένα στις μητέρες τους.

Στην γιορτή παρέστησαν ο διευθυντής του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Τζον Αλφιέρι και ο εφημέριος της κοινότητας και συνάμα γονέας διδύμων, π. Γεώργιος Κασάπογλου. Τον συντονισμό της γιορτής ανέλαβε η υποδιευθύντρια του σχολείου Μπέτσυ (Τσαμπίκα) Σιδέρη.

Ο π. Γεώργιος Κασάπογλου ανέπεμψε την προσευχή και συνεχάρη την διεύθυνση και τις νηπιαγωγούς για την αγάπη τους για τα παιδιά και στην αφοσίωσή τους στην διαπαιδαγώγησή τους.

Ο διευθυντής Τζον Αλφιέρι αναφέρθηκε στον ρόλο της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών και προέτρεψε τους γονείς να αφιερώνουν όσο περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους, διότι αυτή η περίοδος είναι η πιο όμορφη.

Τα παιδιά είχαν φορέσει ανοιξιάτικα ρούχα και εισήλθαν στην αίθουσα συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς και ήρθαν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι είναι η δεύτερη μητέρα για τα παιδιά.

Με την εν λόγω γιορτή άνοιξε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για την λήξη του σχολικού έτους και των αποφοιτήσεων, η οποία θα διαρκέσει έναν περίπου μήνα.

Η εν λόγω εποχή είναι ταυτόχρονα και η περίοδος των εγγραφών για το νέο σχολικό έτος, 2023 – 2024.  Για πληροφορίες σχετικά με το σχολείο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.sdprep.org/, είτε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα  (718) 728 – 1100 για το δημοτικό σχολικό (Συγκρότημα των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς) και  (718) 728 – 1754 για το Λύκειο.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου Μπέτσυ (Τσαμπίκα) Σιδέρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στιγμιότυπο από την Γιορτή της Μητέρας του Νηπιαγωγείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα έργα των νηπίων του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα εδέσματα για το παιδικό πάρτι.Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα έργα των παιδιών του νηπιαγωγείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.