Μια λιτή τελετή προς τιμή των εκπαιδευτικών στην Νέα Ιερσέη

Λεζάντα: Από αριστερά διακρίνονται οι: Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων, κ. Ελένη Κολοκυθά – Κοντολιού, η ταμίας του Συλλόγου Μαρία Παπανικολάου, Θεανώ Καλλοπούλου, Δήμητρα Μπαλτζή,, π. Χρήστος Παππάς, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, διευθυντής, πρεσβυτέρα Μαρία Παππά, κ. Ι. Μυρώνη, Αδαμαντία Μαρή, Βάια Τζιώνα, και Μαρία Σαρδή.

Νέα Υόρκη.- Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, π. Χρήστος Παππάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων, κ. Ελένη Κολοκυθά – Κοντολιού και ο διευθυντής του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 διοργάνωσαν μια λιτή τελετή προς τιμή των εκπαιδευτικών.

Η τελετή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευγνωμοσύνης για τους Εκπαιδευτικούς (Teacher’s Appreciation Week) και παρείχε την δυνατότητα στους ηγέτες της κοινότητας να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη προς τους εκπαιδευτικούς που σμιλεύουν ψυχές.

Το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης είναι ένα από τα προηγμένα και συνάμα το μοναδικό Γυμνάσιο στην πολιτεία και στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

Ο κ. Τριανταφύλλου είναι εκ των πλέον γνωστών εκπαιδευτικών και διδασκάλων της ελληνικής γλώσσας με πολύχρονη πολύτιμη διαδρομή και υπηρεσία στην Ομογενειακή Παιδεία.
Υπενθυμίζεται ότι η ομογενειακή εφημερίδα  «Εθνικός Κήρυξ» τον είχε επιλέξει πέρυσι ως «Εκπαιδευτικό της Χρονιάς» και του αφιέρωσε το «Περιοδικό».

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος έχει διορίσει τον καταγόμενο από τη Νίσυρο Δημοσθένη Τριανταφύλλου «Διευθυντή του Γραφείου Εκπαιδεύσεως της Ιεράς Μητροπόλεως».

Ο κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου υπηρετεί στον χώρο της Εκπαίδευσης κοντά μισό αιώνα, έχοντας διατελέσει Δάσκαλος και Διευθυντής Ελληνικών Σχολείων της Ομογένειας, ενώ επί πολλά έτη υπηρετεί ως Διευθυντής των Ελληνικών Απογευματινών Σχολείων Αναλήψεως Fairview, NJ και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Rye, NY.

Διακρίνεται για τη μόρφωση και εμπειρία του, την προσήλωσή του στην Ελληνορθόδοξη διδασκαλία και Παιδεία, και διαθέτει την απαραίτητη γνώση και αγάπη ώστε να βοηθήσει από τη θέση αυτή και τα υπόλοιπα Σχολεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως στις πολλές και ποικίλες ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιερσέης διαθέτει Ελληνικά Απογευματινά Σχολεία σε όλες τις Κοινότητες που την συγκροτούν στις 5 Πολιτείες που ανήκουν στην πνευματική δικαιοδοσία της.