Ύμνος στην Ελληνίδα Μάνα της Αυστραλίας

Από τα μέλη και τους φίλους της Παμεσσηνιακής Αδελφότητας “Παπαφλέσσας” σε μια όμορφη εκδήλωση στο κτίριο της, στο Kalamata Lane, Thornbury

 

Μελβούρνη.- Η Παμεσσηνιακή Αδελφότητα “Παπαφλέσσας” μας έχει συνηθίσει σε καλά οργανωμένες εκδηλώσεις. Αναμενόμενο, λοιπόν, να σημειώσει επιτυχία καιη εκδήλωση που διοργάνωσε, την περασμένη Κυριακή για τη Γιορτή της Μητέρας στο κτίριο της, στο Kalamata Lane.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης με την οικογένειά του, καθώς και η καταξιωμένη ομογενής, πρώην υπουργός στην Βικτώρια Τζένη Μικάκου.

Επίσημοι ομιλήτριες της βραδιάς ήταν η παγκοσμίως διακεκριμένη ομογενής ερευνήτρια Δρ. Βάσω Αποστολοπούλου και η ομογενής δικηγόρος και καλλιτέχνης Ναταλία Ρομπότη.

Ελένη Τζίμα, Ρόμα Σιάχου και Νάσια Δημητρακοπούλου

Οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στη μητρότητα αλλά και τον ελληνικό πλαίσιο. με αμεσότητα και ειλικρινή τρόπο, αναγνωρίζοντας ότι και οι δύο μπορούν να δουν τους εαυτούς τους, κάποιες φορές, να μεταμορφώνονται σαν τις μητέρες, καθώς μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά.

Το τραπέζι της οικογένειας του Γενικού Προξένου, μαζί με την Τζένη Μικάκου και άλλους ομογενείς

Τα μέλη της Αδελφότητας και ο Γενικός Πρόξενος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλες τις γυναίκες που μεγάλωσαν γενιές Ελληνοαυστραλών με αγάπη, φροντίδα, δύναμη, στοργή και ζεστασιά αλλά και με αντοχή.

Ευχαρίστησαν τις γυναίκες που στήριξαν την παροικία μας, δατηρο’ύν και προωθούν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.

Άλλη μια όμορφη παρέα Ελληνίδων της Μελβούρνης

Δεν παρέλειψαν δε να ευχαριστήσουν και τις γιαγιάδες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία εγκαταλείποντας τα δικά τους όνειρα για εκπαίδευση και επαγγελματική πρόοδο, προκειμένου να διασφαλίσουν τα πάντα για τις οικογένειες τους.

Μέσα σε ένα κλίμα αγάπης και ευγνωμοσύνης, οι φίλοι και τα μέλη της Αδελφότητας πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα με συζήτηση, φαγητό αλλά και πολύ χορό χάρη στο πλούσιο πρόγραμμα που τους πρόσφεραν η Σταυρούλα Θωμοπούλου και η ορχήστρα OMADOS.

H Σταυρούλα Θωμoπούλου με το συγκρότημα «ΟMADOS”