Οκτώ νεκροί από τις πλημμύρες στην Ιταλία

Παράλληλα με τις πλημμύρες, υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο και για όσους οδηγούν σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Σοκαριστικές εικόνες στην Ιταλία, όπου το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, προκάλεσε φονικές πλημμύρες.

Αυξάνεται ο – προσωρινός – απολογισμός της κακοκαιρίας, καθώς οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε οκτώ, με κάποια ιταλικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για εννέα, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.

Οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένοι αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν στις στέγες των σπιτιών τους, καθώς περίμεναν τους διασώστες να τους προσεγγίσουν με ελικόπτερα, ενώ άλλοι κολύμπησαν στους πλημμυρισμένους δρόμους, περνώντας ανάμεσα από αυτοκίνητα που επέπλεαν, για να φτάσουν σε ασφαλή σημεία.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει μια απελπισμένη μητέρα να κρατάει τη μικρή της κόρη, ενώ καλεί σε βοήθεια καθώς το νερό έφθανε μέχρι το στήθος της, έξω από το σπίτι της.

Δύο άνδρες φαίνονται να τρέχουν κολυμπώντας για να τις φτάσουν, με τον έναν να τοποθετεί το κορίτσι πάνω από το κεφάλι του, για να μην παρασυρθεί από τα νερά. Το κορίτσι πέρασε στην αγκαλιά άλλων διασωστών που στέκονταν στη μία όχθη, ενώ άλλοι γείτονες βοήθησαν τη μητέρα να σωθεί.

 

Η Πολιτική Προστασία της χώρας υπογραμμίζει ότι «η περιοχή που έχει πλημμυρίσει, με ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι τεράστια και στην φάση αυτή κινδυνεύουν ακόμη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων».

Παράλληλα με τις πλημμύρες, υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο και για όσους οδηγούν σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Θα συγκληθεί το Υπουργικό για τους πληγέντες

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία μεταβαίνει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που διεξάγεται στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι θα συγκληθεί το συντομότερο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την στήριξη των πληγέντων.

 

 

Αναβλήθηκαν οι αγώνες της Formula 1

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι αγώνες στη Ιμολα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν αυτή τη στιγμή την Ιταλία.

Η απόφαση ελήφθη γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το event με ασφάλεια, για τους φανς, τις ομάδες και το προσωπικό. Είναι η υπεύθυνη στάση, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι αρχές της πόλης και της περιοχής» αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Πηγή:in.gr