Πολλοί νέοι ψήφισαν στο Σικάγο – Στη ΝΥ η υποψήφια Νατάσσα Ρωμανού – Και στην Ταμπα της Φλόριδας

Η Υποψήφια επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νατάσσα Ρωμανού, ο σύζυγος της Γιώργος και ο Δρ. Ανδρέας Σκιαδόπουλος λίγο μετά την ψηφοφορία.

 

Νέα Υόρκη.-  Η ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα της Νέας Υόρκης και του Σικάγου ήταν ομαλή. Η υποψήφια με το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Ρωμανού άσκησε τα εκλογικά της δικαιώματα στο εκλογικό κέντρο της Νέας Υόρκης που στήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης.

Στο Γενικό Προξενείο του Σικάγου συνεχίζεται η ψηφοφορία και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η συμμετοχή των νέων. Πρόκειται για φοιτητές και σπουδαστές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια των Μεσοδυτικών Πολιτειών, οι οποίοι προσήλθαν για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Τα στιγμιότυπα από την ψηφοφορία των ομογενών έκαναν τον γύρο του κόσμου και έρχονται να υπενθυμίσουν στο πολιτικό σύστημα της γενέτειρας ότι ο εκλογικός νόμος με τον οποίο εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά το δικαίωμα άσκησης των εκλογικών δικαιωμάτων από τον τόπο διαμονής των αποδήμων είναι άδικος και πρέπει η επόμενη Βουλή των Ελλήνων να τον τροποποιήσει ούτως ώστε όλοι οι απόδημοι να απολαύσουν το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Από άριστα διακρίνονται οι Μανώλης Χριστοδουλάκης, Τιμολέων Ζιώγκα, Αναστασία Πόρου, Σταμάτης Χριστοδούλου, Γιώργος Χριστοδούλου και Γιώργος Άργυρος, τα οποία είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ Νέας Υόρκης και τα οποία ππροσήλθαν στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στο Κόμμα.
Εκλογικό Κέντρο στο Γενικό Προξενείο Σικάγου. Διακρίνονται ο Εφέτης Αθηνών Χρήστος Παπακώστας και η δικαστική γραμματέας Θεοδώρα Ζαλαβρά, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος Σικάγου Μάνος Κουμπαράκης. Φωτογραφία: Ανδρεας Γεωργόπουλος
Οι νέοι ενώ ετοιμάζονται να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο. Φωτογραφία: Ανδρεας Γεωργόπουλος

Οι νέοι στο εκλογικό κέντρο που στήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο. Φωτογραφία: Ανδρεας Γεωργόπουλος

Και στην Τάμπα της Φλόριδας

Στο εκλογικό κέντρο που στήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα της Φλόριδας μέχρι και ετούτη την ώρα (4.00 μ.μ.) άσκησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα 51 ομογενείς όλων των ηλικιών. Την παράσταση έκλεψε ένας ομογενής ο οποίος προσήλθε με την κόρη και έριξαν μαζί την ψήφο στην κάλπη.Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 7.00 μ.μ. και αμέσως μετά τα ψηφοδέλτια θα ταξιδέψουν με τον διπλωματικό σάκο στην Αθήνα όπου θα γίνει η καταμέτρησή τους και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.Αν και ο αριθμός των υποψηφίων σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ είναι μικρός – μόνον 1680 εγγεγραμμένοι – εν τούτοις τα αποτελέσματά τους θα είναι χρήσιμα διότι θα δείξουν την επιρροή των κομμάτων στην ομογένεια.

Τα ψηφοδέλτια στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα της Φλόριδας.
Το παραβάν στο εκλογικό κέντρο στην Τάμπα της Φλόριδας.