Πέθανε ο Νικόλαος Τσάκος, ευεργέτης των Αγίου Δημητρίου Merrick και Αγίας Μαρκέλλας Wantagh

Ο Νικόλαος Τσάκος (Nikolaos Tsakos), μεγάλος ευεργέτης των κοινοτήτων του Αγίου Δημητρίου Merrick και της Αγίας Μαρκέλλας Wantagh, απεβίωσε στις 26 Μαΐου. Ηταν 86 ετών.

Η ανακοίνωση έγινε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τις δύο κοινότητες, οι οποίες σημείωναν την αφοσίωσή του σε αυτές και στην πίστη του.

Ο Αγιος Δημήτριος δημοσίευσε: «Με μεγάλη θλίψη και με την ελπίδα της Ανάστασης ανακοινώνουμε τις λεπτομέρειες της κηδείας του αγαπημένου μας Νικόλαου Τσάκου, πρώην Προέδρου του Ενοριακού Συμβουλίου, τιμώμενου από την Ενορία για τη συμμετοχή του στην τριμελή επιτροπή ανέγερσης του πανέμορφου Ναού μας, μεγάλου ευεργέτη για τις Ενορίες του Αγίου Δημητρίου στο Merrick και της Αγίας Μαρκέλλας στο Wantagh, πατέρα του πρώην Προέδρου και νυν μέλους του Συμβουλίου Κώστα Τσάκου, συζύγου, πατέρα, παππού, συγγενή και φίλου».

Η Αγία Μαρκέλλα ανήρτησε δήλωση στα ελληνικά η οποία έχει ως εξής: «Το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος, άπαντα τα μέλη και Παραρτήματα (Φιλόπτωχος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Νεολαία) της Κοινότητας της Αγίας Μαρκελλας, Wantagh, εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια τους προς την οικογένειά του εκλιπόντος Νικολάου Τσάκου.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας εκ των ιδρυτικών μέλος της Κοινότητάς μας, βάζοντας εγγυήσεις για την λήψη του πρώτου δανείου ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος αυτής. Η αγάπη του προς την Ενορία της Αγίας Μαρκελλας ήταν αξιοσημείωτη γι’αυτό και υπήρξε ευεργέτης, υποστηρίζοντας οικονομικώς το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο μας, το οποίο φέρει και το όνομα του. Αιώνια αυτού η μνήμη».

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαΐου, 5-9 μ.μ., στο Bellmore Funeral Home, 2340 Jerusalem Avenue στο North Bellmore, NY, και η κηδεία την Τετάρτη 31 Μαΐου, 10 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, 2421 Hewlett Avenue, Merrick, NY.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί των στεφάνων να γίνουν δωρεές είτε για το έργο της αγιογραφίας της Αγίας Μαρκέλλας είτε για το έργο του Κοινοτικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου στη μνήμη του Νικολάου Τσάκου.

ekirikas.com