Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη

« Δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν κομματίδια που μπορούν να καπηλεύονται την πίστη» είπε ο κ. Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,  παραχωρεί συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι,  ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου.

«Ζητώ μια ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επειδή μόνο μέσα από αυτή μπορούν να υλοποιηθούν μεγάλες αλλαγές» είπε ξεκινώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ζωντανά την συνέντευξη

«Εγώ ζητώ μια ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς μέσα από αυτές μπορούν να υλοποιούνται οι πολιτικές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αλλωστε η απλή αναλογική κάηκε, όπως είπε και γι αυτό «τώρα περνάμε από το βάσανο της δεύτερης κάλπης. Ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία, ψηφίζεις κυβέρνηση».

Το ΠΑΣΟΚ το μόνο που θέλει είναι να έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία ανάπτυξης που έχουμε ξεκινήσει θα συνεχιστεί.

«Οσο πιο ισχυρό το ποσοστό τόσο μεγαλύτερη η υποχρέωσή μας να πατάμε στη γη».

«Δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν κομματίδια που εμφανίστηκαν σαν διάττοντες αστέρες μπορούν να καπηλεύονται την πίστη». Πρόσθεσε πως «κάποιοι ψήφισαν μικρότερα κόμματα δεξιά της ΝΔ θεωρώντας ότι είναι πιο πατριωτικά. Είμαστε υπεύθυνοι πατριώτες της πράξη και όχι του γλυκού νερού»

«Αλλαγές στο Σύνταγμα θα γίνουν από το 2025 […] Επιβάλλονται ευρύτερες συναινέσεις και θα τεθεί ο καθένας προ των ευθυνών του […] όπως το να καταργηθεί το μονοπώλιο του κράτους στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

«Η μεινονότητα μπορεί να εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία και το τουρκικό προξενείο και σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο, υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου,  για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη […] Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή».

«Καλώ τους δυο υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν επισήμως ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα»

«Δεν θα δεχτώ την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας».«Θα μιλήσω με τον Ερντογάν για αυτό το θέμα. Θα του πω ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν».

«Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί».

«Δεν χρειάζεται να ζούμε σε μία διαρκή ένταση με την Τουρκία, ωστόσο δεν είμαι αφελής οι πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν εύκολα»

Πρόσθεσε ότι αν εκλεγεί το πρώτο ταξίδι του «θα είναι στην Κύπρο».

«Θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και θα δημιουργηθεί υπουργείο για την οικογένεια, που θα δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος». «Πρέπει να μπορούμε να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά».

«Θα αυξηθούν από 10 σε 20 χιλιάδες τα σπίτια που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Σπίτι μου».

«Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες … το πιο σημαντικό είναι να έχουμε καλύτερους μισθούς».