Απονομή βραβείων στην 40ή τελετή αποφοίτησης του Ημερήσιου Σχολείου «Β. Σπυρόπουλος»

Οι απόφοιτοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους δασκάλους και τους ιθύνοντες της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή:anamniseis.net

Νέα Υόρκη.- Λαμπερή και πλούσια σε συγκινήσεις ήταν η 40ή τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης Τάξης του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, 9ης Ιουνίου 2023 εντός του περικαλλούς ιερού ναού.

Η τάξη του 2023 ήταν μια από τις πολυάριθμες. Απαρτίζονταν από 49 μαθητές (27 αγόρια και 22 κορίτσια) οι οποίοι απέσπασαν περισσότερα βραβεία και υποτροφίες από τις προηγούμενες τάξεις.

Οι απόφοιτοι εισήλθαν στο ναό με τα βλέμματα στραμμένα στους γονείς και στους παππούδες, οι οποίοι προσήλθαν να συμμετάσχουν σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής τους, διότι μετά από 10 τουλάχιστον χρόνια αποχαιρετούν το αγαπημένο τους σχολείο, τους δασκάλους, την διεύθυνση και κατ΄ επέκταση την κοινότητα.

Οι μαθητές της 7ης Τάξης εισήλθαν με τα λάβα στην τελετή αποφοίτησης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι απόφοιτοι του Αγίου Νικολάου έγιναν δεκτοί στα καλύτερα ιδιωτικά λύκεια της περιοχής μεταξύ των οποίων το St. Francis Preparatory High School, Holy Cross High School, St. Anthony’s High School και Bishop McLaughlin Catholic High School, ενώ μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού οι μαθητές που θα φοιτήσουν σε δημόσια λύκεια.

Την μερίδα του λέοντος κατέλαβε για μια ακόμη χρονιά το St. Francis Preparatory High School στο οποίο θα φοιτήσουν 25 συνολικά μαθητές.

Μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι αν και το Ελληνικό Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας απέχει 6 περίπου μίλια από το εν λόγω σχολείο και κατέχει εξέχουσα θέση στην κατάταξη των καλύτερων ιδιωτικών και κοινοτικών λυκείων της Νέας Υόρκης, εν τούτοις δεν συμπεριλαμβάνεται στο ραντάρ των προτιμήσεων των αποφοίτων του «Βασίλειος Σπυρόπουλος».

Οι απόφοιτοι ενώ παρακολουθούν την τελετή αποφοίτησης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην τελετή παρέστη και η πρώην διευθύντρια και συνάμα πρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Αθηνά Κρομμύδα, η οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Την  παρουσίαση των ομιλητών και των προσκεκλημένων ανέλαβε για μια ακόμη φορά ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Παύλος Παλαιστίδης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων Ασπασία Χοτζόγλου, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Γεωργία Αθανασοπούλου, ο πρόεδρος της κοινότητας Πίτερ Βαλασιάδης, η υποδιευθύντρια Γεωργία Κακιβέλη και η διευθύντρια Μαίρη Τζάλλα, καθώς επίσης και η Sophia Verwoert, εκ μέρους των αποφοίτων της Τάξης 2019.

Η πρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Αθηνά Κρομμύδα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Σοφία Αγγελάκη, η οποία άγγιξε τις καρδιές των αποφοίτων, των δασκάλων και των γονέων διότι εμπεριείχε πολλές νουθεσίες για τον ρόλο των γονέων, των δασκάλων, των ιερέων και κατ΄ επέκταση της κοινότητας στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών.

Εξίσου συγκινητικές ήταν και οι ομιλίες του πρώτου αριστεύσαντα (valedictorian) Ιωάννη Χιόνη (John Chionis) και της δεύτερης αριστεύσασας (Salutatorian) Ερμιόνη Μπαλή (Ermione Balis).

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν οι υποτροφίες και τα βραβεία και η τελετή έληξε με το Απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονένω και Δασκάλων του Ημερήσιου Σχολείου “Βασίλειος Σπυρόπουλος” Ασπασία Χοτζόγλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κατάμεστος ναός του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η πρόεδρος της Σχολικής Επίτροπής, κ. Γεωργία Αθανασοπούλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.


Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πίτερ Βαλασιάδης και ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Παύλος Παλαιστίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

 

Πηγή:anamniseis.net