Διονύσης Θεοδωράτος: Κοινή προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της ακτοπλοΐας

Διονύσης Θεοδωράτος: Κοινή προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της ακτοπλοΐας – Επανασχεδιασμός των ενδονησιωτικών υπηρεσιών

 

Αθήνα.- .- Για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ακτοπλοΐα όπως το αυξημένο κόστος καυσίμων, τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς αλλά και για την ανανέωση του στόλου, μιλά στην εκπομπή Maritimes ο ο Διευθυντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης του Ομίλου Attica, Διονύσης Θεοδωράτος.

Τονίζει πως το 2023 φαίνεται να πηγαίνει ακόμη πιο καλά και να αγγίζει τα νούμερα του 2019, ενώ ως προς το αυξημένο κόστος των καυσίμων ο ίδιος διευκρίνισε ότι ένα μέρος έχει αναγκαστικά μετακυλιστεί στον επιβάτη επισημαίνοντας πως ο Όμιλος Attica προσπαθεί να διατηρήσει την πελατεία του μέσω νέων πακέτων προσέλκυσης, ανταμοιβής αυτών που ταξιδεύουν συχνά ή και μέσω διαφόρων άλλων προγραμμάτων όπως αυτό του κοινωνικού τουρισμού.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράτος τόνισε ότι σημαντικό πρόβλημα για τον κλάδο της ακτοπλοΐας είναι οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί που πρέπει να εφαρμοστούν από το 2024 και μετά, με τον Όμιλο να έχει ήδη εντάξει από το 2022 τρία νέα πιο “πράσινα” καταμαράν αλλά και να σχεδιάζει νέα, πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα πλοία. Παρ’όλα αυτά, τόνισε ότι η ναυτιλιακή κοινότητα μαζί με το κράτος πρέπει απαραίτητα να στηρίξουν την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου. Την ίδια ώρα έθιξε τόσο το θέμα των ελληνικών ναυπηγείων τα οποία όπως είπε δεν είναι ακόμη τόσο οργανωμένα και εξοπλισμένα. Αναφέρθηκε και στο σοβαρό θέμα έλλειψης στελέχωσης των πλοίων. Τέλος, ο κ. Θεοδωράτος αναφέρθηκε στην προσφορά του Ομίλου Attica στις κοινότητες των νησιών μέσω προγραμμάτων που αφορούν στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και την υγεία αλλά και στην προσφορά των ενδονησιωτικών υπηρεσιών, οι οποίες όμως είπε πρέπει να επανασχεδιαστούν.

Την εκπομπή Maritimes παρουσιάζουν οι Μάρκος Κάντζιος και Νίκος Μπαρδούνιας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοσιογραφικό Συνεταιρισμό ΝΕΤ24. Προβάλλεται στο εναλλακτικό κανάλι της Αθήνας RISE TV και σε 12 ακόμη περιφερειακούς σταθμούς και μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: maritimes.gr