Ομογενής στο τιμόνι της Star Alliance

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ. Ενας ομογενής με μακρά πορεία σε επιτελικές θέσεις σημαντικών αεροπορικών εταιρειών ανέλαβε τα ηνία του δικτύου Star Alliance, με στόχο την περαιτέρω προώθηση και ενίσχυσή του.

Ο λόγος για τον Θίο Παναγιωτούλια (Theo Panagiotoulias), ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO), όπως ανακοινώθηκε, με κάθε επισημότητα, από το δίκτυο της Star Alliance. Πρόκειται για ένα στέλεχος με πολύ σημαντική εμπειρία, έχοντας ήδη υπηρετήσει επί 9 χρόνια σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε εταιρείες όπως η Hawaiian Airlines και η Asia Pacific, ενώ συνεργάστηκε για 15 χρόνια με την American Airlines, σε διοικητικά, εμπορικά και λειτουργικά πόστα.

«Η διεθνής εμπειρία του Θίο του δίνει την δυνατότητα μιας καλής κατανόησης των προκλήσεων και των ευκαιριών που αντικρίζει σήμερα ο κλάδος μας. Πιστεύω ότι είναι ο σωστός άνθρωπος για να οδηγήσει την Star Alliance στην επόμενη ημέρα», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Star Alliance -και Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας United Airlines- Σκοτ Κίρμπυ, εκφράζοντας, παράλληλα, τα συγχαρητήριά του στον Παναγιωτούλια και εκ μέρους των υπόλοιπων μελών του Συμβουλίου.

Στις δικές του καθιερωμένες δηλώσεις, ο Παναγιωτούλιας αναφέρθηκε στο σημαντικό εύρος και τον ρόλο του δικτύου της Star Alliance – την οποία συγκροτούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες αεροπορικές εταιρείες του πλανήτη – εστιάζοντας στην ιδιαίτερη εμπειρία που προσφέρει στους επιβάτες.

«Η Star Alliance συνδέει τον κόσμο. Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια επιβάτες πετάνε κάθε χρόνο με τις 26 αεροπορικές εταιρείες – μέλη, με περισσότερες από 16.000 πτήσεις ημερησίως. Η Star Alliance έχει επίσης ξεκινήσει την επανάσταση για την προώθηση μιας πιο απρόσκοπτης εμπειρίας για τον επιβάτη. Είναι τιμή για εμένα που με επέλεξαν να ηγηθώ της ομάδας της Star Alliance και να συνεργαστώ απευθείας με τις 26 εταιρείες – μέλη, ενόσω συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πρώτη συμμαχία αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο», ήταν η τοποθέτηση του Παναγιωτούλια.

Ο Παναγιωτούλιας αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου την Σαρλότα Γουίνλαντ (Charlotta Wienland) η οποία προέρχεται από τη σουηδική αεροπορική εταιρεία SAS και είχε αναλάβει τα καθήκοντα αυτά σε υπηρεσιακό επίπεδο. Πλέον, θα επιστρέψει στην SAS, την οποία θα εκπροσωπεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Star Alliance.

Ο Θίο Παναγιωτούλιας είναι ομογενής από την Αυστραλία, καθώς γεννήθηκε στη Μελβούρνη. Παρόλα αυτά, διατηρεί σχέσεις με την Ελλάδα, όπου είχε διαμείνει και φοιτήσει στο Βρετανικό Σχολείο στην Αθήνα (British International School of Athens). Παράλληλα, είναι απόφοιτος του Haileybury College, ενώ έχει σπουδάσει και στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Πηγή:ekirikas.com