Eλληνικό Προξενείο Φρανκφούρτης: Ανακοίνωση για εθνικές εκλογές

Σε ανακοινώσεις τόσο για τα εκλογικά τμήματα στην περιοχή αρμοδιότητάς του όσο και για την δημόσια κλήρωση μελών εφορευτικής επιτροπής προχώρησε το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει ότι “Σύμφωνα με το Π.Δ. 72/2023, η ψηφοφορία για την εκλογή των Βουλευτών σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελληνικής Επικράτειας, από τους εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, θα διεξαχθεί την 24η Ιουνίου 2023, ημέρα Σάββατο.

Η διάρκεια της ψηφοφορίας σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελληνικής Επικράτειας, ορίζεται από τις 7.00 μέχρι τις 19.00 τ.ω.

Στην προξενική μας περιφέρεια θα λειτουργήσουν τα κάτωθι εκλογικά τμήματα:

1.Φραγκφούρτη: Ελληνικό Σχολείο Φραγκφούρτης (Linkstraße 25, 65933)

2.Λουντβιχσχάφεν: Αίθουσα συνεδριάσεων ενοριακού κέντρου Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Hohenzollernstraße 2, 67063)

– Για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος την ημέρα των εκλογών, οι εκλογείς οφείλουν να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το ελληνικό διαβατήριό τους.

– Η αναγνώριση των στρατιωτικών και όσων υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας γίνεται από τις στρατιωτικές ή υπηρεσιακές τους ταυτότητες’.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ (ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ-ΛΟΥΝΤΒΙΧΣΧΑΦΕΝ) ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ 24ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η δημόσια κλήρωση για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Εφορευτικών Επιτροπών για τα εκλογικά τμήματα Φραγκφούρτης (Έσση) και Λουντβιχσχάφεν (Ρηνανία-Παλατινάτο), εν όψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου 2023, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:00 και 15:30 αντιστοίχως, στο κτήριο του Ελληνικού Προξενείου Φραγκφούρτης (Zeppelinallee 43, 60325 Frankfurt am Main)

Μπορούν να παρευρεθούν όσοι το επιθυμούν.

Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης 

Εξάλλου, χθες Τρίτη 13.6/2023 πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης  η κλήρωση για την ανάδειξη των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των προσεχών βουλευτικών εκλογών.