Τουρκία: Εδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο από τη δεύτερη δοκιμή του πυραύλου Tayfun

Ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς Tayfun της Τουρκίας εκτοξεύτηκε για δεύτερη φορά τον περασμένο μήνα.

Η αμυντική εταιρεία Roketsan της Τουρκίας δημοσίευσε νέο βίντεο από τη δοκιμαστική εκτόξευση του μικρού βεληνεκούς πυραύλου Tayfun (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω).

Ο πρώτος «βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς» Tayfun της Τουρκίας εκτοξεύθηκε για δεύτερη φορά από το αεροδρόμιο Ριζούντας – Αρτβιν (στη Μαύρη Θάλασσα) τον περασμένο μήνα.

Γιατί από τη Ριζούντα κι όχι τη Σινώπη;

Η Σινώπη χρησιμοποιείται κυρίως για δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς της Τουρκίας.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η δοκιμή έγινε από τη Ριζούντα, γιατί έχει σχέση με την εμβέλεια του Tayfun.

Η εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Σινώπη σημαίνει είσοδο στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας ή της Ρωσίας.

Οταν ο πύραυλος εκτοξεύεται από τη Ριζούντα, αυτός ο κίνδυνος εξαλείφεται, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Μαζική παραγωγή

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δώσει εντολή για μαζική παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων Tayfun και πρόσφατα υποστήριξε ότι αυτοί θα έχουν βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων.

Από την απόσταση που διανύει ο πύραυλος προκύπτει ότι ο Tayfun ανήκει στην κατηγορία των Πυραύλων Μικρού Βεληνεκούς (Short–Range Ballistic Missile) που κυμαίνεται από 300-1.000 χιλιόμετρα.

Οι πύραυλοι αυτού του τύπου μπορούν να φέρουν κεφαλές με συμβατικά, πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα. Η ταχύτητα του συγκεκριμένου βλήματος φτάνει, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τουρκικό Τύπο, τα 3,6 Mach.

Πηγή: in.gr