Στα χέρια μιας ομογενούς το αμερικανικό τμήμα της αλυσίδας καφέ Tim Hortons

Νέα Υόρκη.- Στα χέρια μιας ομογενούς περνάει το αμερικανικό τμήμα της μεγάλης αλυσίδας καφέ Tim Hortons (Τιμ Χόρτονς), σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της έκδοσης world coffee portal.

Ο λόγος για την έμπειρη Κατερίνα Γλύπτη (Katerina Glyptis) η οποία μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως Αντιπρόεδρος στον κολοσσό της Burger King στη Βόρειο Αμερική, αναλαμβάνει πρόεδρος της Tim Hortons US, κατόπιν απόφασης της μητρικής εταιρείας Restaurant Brands International, με στόχο την επέκταση στην καναδική αγορά, η οποία ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους ιθύνοντες της καναδικής φίρμας καφέ.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η κ. Γλύπτη έχει εργαστεί για την RBI επί εννέα χρόνια, κατέχοντας ανώτερες θέσεις στην ανάπτυξη εστιατορίων και την απόδοση σε συμβατικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένης της θέσης Γενικής Διευθύντριας της Κεντρικής Ενότητας της Burger King και πιο πρόσφατα της Αντιπροέδρου Λειτουργιών Συμβατικών Καταστημάτων για τα 7.200 εστιατόρια Burger King στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στο νέο της ρόλο, θα αναφέρεται στον Αξελ Σβαν (Axel Schwan), πρόεδρο του Tim Hortons Καναδά και των ΗΠΑ.

«Εχουμε μια ισχυρή βάση για την επιχείρησή μας στις ΗΠΑ με πάνω από 600 εστιατόρια και πιστεύουμε ότι η εμπειρία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά μας θέτει τώρα σε θέση να επιταχύνουμε ουσιαστικά την επιχείρησή μας στις ΗΠΑ. Τα τελευταία εννέα χρόνια, είχα το προνόμιο να συνεργαστώ και να γνωρίσω την Κατερίνα σε διάφορους ρόλους με τις μάρκες της RBI και πάντα εντυπωσιάστηκα από τη διάθεσή της να αναπτύξει την επιχείρηση, το επιχειρηματικό της ένστικτο και τις εξαιρετικές σχέσεις που δημιουργεί με τους συμβατικούς εταίρους και τις ομάδες της», δήλωσε ο Σβαν σχετικά με το νέο πόστο της Κατερίνας Γλύπτη.

Ο πρόσφατος εκσυγχρονισμός της Tim Hortons στην αμερικανική αγορά επικεντρώθηκε στην εισαγωγή των εστιατορίων της «επόμενης γενιάς», ένα μικρό κατάστημα 1.600 τετραγωνικών ποδιών που σχεδιάστηκε τόσο για την εσωτερική κατανάλωση όσο και για την παραγγελία μέσω κινητού τηλεφώνου, μαζί με ένα νέο σχήμα μόνο για την εξυπηρέτηση αυτοκινήτων (drive-thru-only format).

Υπενθυμίζεται ότι η Tim Hortons Inc., ευρέως γνωστή ως Tim’s ή Timmie’s, είναι μια καναδική πολυεθνική αλυσίδα καφενείων και εστιατορίων. Με έδρα το Τορόντο, η Tim Hortons προσφέρει καφέ, ντόνατς και άλλα γρήγορα φαγητά. Αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού στον Καναδά, με 5.352 εστιατόρια σε 15 χώρες, έως τις 30 Ιουνίου 2022. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1964 στο Χάμιλτον του Οντάριο από τον Καναδό παίκτη χόκεϊ Τιμ Χόρτον (Tim Horton) και τον Τζιμ Σαράντ (Jim Charade), μετά από μια αρχική επιχειρηματική προσπάθεια σε εστιατόρια με χάμπουργκερ.

Πηγή: ekirikas.gr