Εκλεισε η ομογενειακής ιδιοκτησίας αίθουσα ψυχαγωγίας «Steinway Billiards» στην Αστόρια

Οριστικό και αμετάκλητο «λουκέτο» μπήκε στην εμβληματική αίθουσα ψυχαγωγίας «Steinway Billiards», ιδιοκτησίας του ομογενούς Γιώργου Νικολακάκου, μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, στην δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην επιχείρηση και τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της έκδοσης «The City», η απόφαση δικαστικού λειτουργού του Κουίνς, που απέρριψε την προσφυγή της «Steinway Billiards» για την αναστολή των διαδικασιών έξωσης από το ακίνητο, οδήγησε την οικογένεια Νικολακάκου στο άμεσο κλείσιμο της επιχείρησης, σφραγίζοντας μια ιστορία σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών στην ιδιαίτερη αυτή συνοικία της Αστόριας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η αντίστροφη μέτρηση για την «Steinway Billiards» είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ένας δικαστής του Κουίνς επικύρωσε το ένταλμα έξωσης για οφειλόμενα ενοίκια της τάξεως των 440.000 δολαρίων, σε ένα χρέος το οποίο συσσωρεύτηκε κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Στη συνέχεια, ασκήθηκε έφεση, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια περίοδος αναστολής της τάξεως των έξι μηνών, όμως η νέα δικαστική απόφαση έκλινε και πάλι προς την πλευρά του ιδιοκτήτη.

«Είμαστε το καταστροφικό αποτέλεσμα της πανδημίας», ανέγραφε η χειρόγραφη σημείωση που θυροκολλήθηκε στο κατάστημα, από την Αθηνά Μενή (Athena Mennis), η οποία εργαζόταν στην «Steinway Billiards» εδώ και 22 χρόνια, αρχικά ως σερβιτόρα και αργότερα ως μάνατζερ.

«Περνάω τα πέντε στάδια του θρήνου», ανέφερε η κ. Μενή στο «The City», προσπαθώντας να διαχειριστεί το γεγονός ότι η ίδια και άλλοι εννέα συνάδελφοί της βρέθηκαν εκτός δουλειάς από την μια στιγμή στην άλλη. Οπως τονίζει χαρακτηριστικά, όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά, καθότι την Τετάρτη 7 Ιουνίου ενημερώθηκαν από τους εργοδότες τους ότι θα δουλέψουν για τελευταία φορά. Κατόπιν τούτου, από την επόμενη ημέρα, η ιστορική αίθουσα ψυχαγωγίας αποτέλεσε παρελθόν, αφήνοντας τους πιστούς πελάτες της με την πικρία, αλλά και τις αναμνήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η ξαφνική αναστολή λειτουργίας της αίθουσας ψυχαγωγίας οδήγησε, από την μια στιγμή στην άλλη, τους υπαλλήλους στην ανεργία και την αναζήτηση εργασίας, την ώρα που οι τρέχουσες υποχρεώσεις τρέχουν. Γι’ αυτόν τον σκοπό, η Αθηνά Μενή ξεκίνησε μια ηλεκτρονική δημοπρασία στην πλατφόρμα GoFundMe, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξεως των 2000 δολαρίων ανά υπάλληλο, για την κάλυψη ορισμένων έκτακτων εξόδων.

«Νοιώθω μεγάλη θλίψη. Είναι πολύ λυπηρό. Επειδή γνωρίζω τους ανθρώπους για πολύ καιρό και διότι έκλεισαν και μου το είπαν την ίδια μέρα», ανέφερε η 37χρονη Λουίσα Πατίνο (Luisa Patino), επίσης επί χρόνια υπάλληλος.

Πηγή:ekirikas.gr