Μυστήριο με το θάνατο ομογενούς που φέρεται να είχε σκοτώσει τη μητέρα του

Ο Νέιθαν Κάρμαν αποχωρεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Αϊλαντ, 21 Αυγούστου 2019. (AP Photo/Steven Senne, File)

ΜΠΕΡΛΙΝΓΚΤΟΝ. ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ. Αδιευκρίνιστες είναι οι συνθήκες κατά τις οποίες έχασε τη ζωή του στην φυλακή, την Πέμπτη, ένας 29χρονος ελληνικής καταγωγής από το Βερμόντ, ο οποίος κατηγορούνταν πως είχε παρασύρει το 2016 τη μητέρα του σε ταξίδι για ψάρεμα, τη σκότωσε και βύθισε το σκάφος σε ένα σχέδιο για να κληρονομήσει την περιουσία της οικογένειάς του.

Ο Νέιθαν Κάρμαν (Nathan Carman) κρατείτο στη φυλακή της κομητείας Τσεσάιρ στο Κιν του Νιου Χαμσάιρ, αφότου είχε δηλώσει αθώος πέρυσι στις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και απάτης για το θάνατο της μητέρας του, Λίντα Κάρμαν (Linda Carman), στα ανοικτά των ακτών του Ρόουντ Αϊλαντ το 2016.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης ανέφερε επίσης ότι ο Κάρμαν είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πλούσιο Ελληνοαμερικανό παππού του Ιωάννη Τσάκαλο (John Chakalos) στο σπίτι του στο Ουίνσντορ του Κονέκτικατ, το 2013, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να αποκτήσει χρήματα και περιουσία από την περιουσία του παππού του. Ομως, στο κατηγορητήριο δεν ήταν υπόλογος για τον φόνο του παππού του.

Η Υπηρεσία Αστυνόμων, η οποία ανακοίνωσε τον θάνατο του Κάρμαν, δεν εξήγησε τις αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο τον νεαρό από το Βέρνον του Βερμόντ, ο οποίος ανέμενε την εκδίκαση της υπόθεσής του τον προσεχή Οκτώβριο.

Η Υπηρεσία Αστυνόμων δήλωσε την Πέμπτη ότι το αστυνομικό τμήμα του Κιν είναι αυτό που διεξάγει έρευνα για τον θάνατό του.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν τον Κάρμαν «χωρίς τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της νύχτας» στο κελί του, όπου ήταν ο μοναδικός ένοικος, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Ντάγκλας Ιόσουε (Douglas L. Iosue), προϊστάμενος του Τμήματος Σωφρονισμού της κομητείας Τσεσάιρ και ο Κρίστοφερ Κόατες (Christopher C. Coates), διοικητής της κομητείας.

Ο Μάρτιν Μινέλα, δικηγόρος του Κάρμαν, δήλωσε ότι οι εισαγγελείς τού είπαν ότι ο τελευταίος είχε αφήσει ένα σημείωμα για τον ίδιο και για τον άλλο δικηγόρο του, τον Ντέιβιντ Σάλιβαν, αν και δεν το είχαν δει ακόμη και δεν γνώριζαν τι έλεγε.

«Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», δήλωσε ο κ. Μινέλα. «Θέλαμε να πάμε στο δικαστήριο και να μάθουμε την αλήθεια γι’ αυτό το παιδί, επειδή η αλήθεια δεν είχε ειπωθεί. Το μυαλό μου πάει να εκραγεί. Είναι μια πλήρης έκπληξη».

Ο κ. Σάλιβαν δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι ο Κάρμαν μπορεί να κινδύνευε από άλλους κρατούμενους ή να ήθελε να αυτοκτονήσει.

«Είχα μιλήσει μαζί του χθες το βράδυ (σ.σ. την Τετάρτη) για περίπου μία ώρα μεταξύ 6 και 7 και ήταν σε πολύ καλή διάθεση», είπε και πρόσθεσε: «Είμαι τόσο βαθιά θλιμμένος και προβληματισμένος από την απώλειά του».

Δικηγόρος των τριών αδελφών της Λίντα Κάρμαν, οι οποίες του άσκησαν μήνυση το 2018 για να τον εμποδίσουν να κληρονομήσει χρήματα και τον είχαν κατηγορήσει ότι σκότωσε την αδερφή τους και τον πατέρα τους, Ιωάννη Τσάκαλο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «λυπήθηκαν βαθύτατα όταν έμαθαν για τον θάνατο του Νέιθαν».

«Ενώ επεξεργαζόμαστε αυτή τη σοκαριστική είδηση και τον αντίκτυπό της στα τραγικά γεγονότα που περιβάλλουν τα τελευταία χρόνια, ζητάμε την κατανόηση και τον σεβασμό σας σε σχέση με την ιδιωτική μας ζωή», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: «New York Times», «Associated Press», ekirikas.com